Ειδησεογραφικό site

Αγώνας δρόμου για καλό σκοπό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ποσειδώνος

28

Με στόχο την ανάδειξη της θετικής πλευράς του αθλητισμού και τη μύηση των παιδιών στα σπορ ξεκινά από τη Γλυφάδα ο 2ος αγώνας «Αttika Run & Fun Grand Prix».

Διοργανωτής είναι η εταιρεία «Feel Good Sports Club» και συνδιοργανωτές οι δήμοι Πειραιά, Γλυφάδας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης και Αλίμου.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το σημείο εκκίνησης είναι το Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας.

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των συμμετεχόντων δήμων για την ανάπτυξη του αθλητισμού και την κινητοποίηση των πολιτών – κατοίκων τους για να ενταχθούν στο δρομικό κίνημα και να απολαύσουν τα ευεργετικά οφέλη του τρεξίματος.

Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να αναδείξουν τον αγώνα τους ως τον σπουδαιότερο που θα διεξάγεται ανάμεσα σε κατοίκους των δήμων Αττικής.

Μεγάλη συμμετοχή

Η αναμονή για τη συμμετοχή των δρομέων είναι μεγάλη και όλα δείχνουν ότι και αυτή τη χρονιά η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει αρκετοί πρωταθλητές, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν τον αγώνα ως ένα είδος προπόνησης. Εκτός από τον αγώνα της Γλυφάδας θα ακολουθήσουν στο Παλαιό Φάληρο (5/4), στη Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη (10/5) και στον Αλιμο (24/5).

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε αγώνες 10 χλμ. και 5 χλμ., ενώ τα παιδιά θα τρέξουν 1 χλμ. Θα υπάρχει συγκεντρωτική τελική βαθμολογία για την τελική κατάταξη στο Γραν Πρι. Η βαθμολογία θα είναι ατομική και ομαδική. Η τελική κατάταξη θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμών από τις τρεις καλύτερες επιδόσεις αγώνων και με την εγκυρότητα που θα προκύψει από την ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Οσοι δεν έχουν προλάβει να δηλώσουν συμμετοχή, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν πριν από την έναρξη του αγώνα με αντίτιμο συμμετοχής τα 20 ευρώ για τα 10 και τα 5 χλμ. ενώ για τα παιδιά το αντίτιμο είναι 10 ευρώ. Η διανομή των αριθμών συμμετοχής θα πραγματοποιηθεί αύριο από τις 08.30-09.30.

Οι νικητές θα κερδίσουν πολλά δώρα. Στην κατηγορία Γκραν Πρι, για τον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα το πιο σπουδαίο έπαθλο θα είναι ένα ταξίδι στη Ρώμη για συμμετοχή σε αγώνα ημιμαραθωνίου ή 10 χλμ.

Οι νικητές και οι νικήτριες των υπολοίπων αγώνων θα κερδίσουν αθλητικά παπούτσια και μπλούζες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν μετάλλια, διπλώματα και άλλα δώρα, κατόπιν κλήρωσης.

Οι διοργανωτές του «Attika Run & Fun Grand Prix» επιθυμούν να αναπτύξουν τον αθλητισμό με ευρεία συμμετοχή των κατοίκων κάθε δήμου αλλά και με την προσέλκυση δρομέων από όλη την Αττική και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια οι μαζικοί αγώνες δρομέων γνωρίζουν άνθιση. Κάθε χρόνο σε όλη την Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα διεξάγονται με μεγάλη επιτυχία δεκάδες αντίστοιχες διοργανώσεις. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν αγκαλιάσει το δρομικό κίνημα και τον μαζικό αθλητισμό και καθημερινά στους συλλόγους των δρομέων προστίθενται νέα μέλη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.