Ειδησεογραφικό site

Αγωνία για τους εννέα Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic – Πληροφορίες για τέταρτο νεκρό Έλληνα

62

Μεγαλώνει η λίστα των Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν ότι οι Ιταλοί ταυτοποίησαν μια ακόμη σορό που φαίνεται να ανήκει σε Έλληνα επιβάτη.

Για την τραγική εξέλιξη έχει ήδη ενημερωθεί η οικογένεια, η οποία ταξιδεύει αυτή την ώρα για την Ιταλία προκειμένου να αναγνωρίσει το πτώμα. Οι ιταλικές άρχες έχουν την φωτογραφία του θύματος για την ασφαλέστερη ταυτοποίηση, ενώ το Αρχηγείο του Λιμενικού αναμένει την οριστική επιβεβαίωση.

Χθες, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός τρίτου Ελληνα που επέβαινε στο Norman Atlantic, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ύστερα από επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Πρόκειται για τον 58χρονο Νικόλαο Παράσχη, οδηγό βυτιοφόρου από την Ζάκυνθο και πατέρα δύο παιδιών.

Ο επίσημος αριθμός των νεκρών τοου μοιραίου πλοίου ανέρχεται στους 10, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές, και αφού η ελληνική πλευρά προέβη σε διάβημα για το αλαλούμ με με τις λίστες νεκρών και αγννουμένων.

Ωστόσο, το υπουργείο Ναυτιλίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε υπογράμμισε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για τον ακριβή αριθμό των διασωθέντων καθώς στα μέχρι τώρα στοιχεία που του έχουν διαβιβάσει οι Ιταλικές Αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις καταγραφές των ονομάτων.
Αγωνία για τους συγγενείς των αγνοουμένων

Τον δικό τους εφιάλτη ζουν οι συγγενείς των επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει κανέαν σημείο ζωής. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους αναζητούν, μέσω των ελλήνων διασωθέντων, δείχνοντάς τους φωτογραφίες που θα μπορούσαν να τους δώσουν μια πληροφορία για του βρίσκεται ο άνθρωπός τους.

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι:

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Εν τω μεταξύ, στην Πάτρα έφτασαν σήμερα όλα τα μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic, ενώ δόθηκε εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στις ελληνικές αρχές να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των εννέα ελλήνων αγνοουμένων από το ναυτικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Κυριακή ανοιχτά της Αδριατικής.
Άλλοι 23 διασωθέντες έφτασαν το βράδυ στο Ελ. Βενιζέλος

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», έφτασαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, 23 διασωθέντες του Norman Atlantic.

Επρόκειτο για  τη δεύτερη επιχείρηση αερομεταφοράς διασωθέντων με αεροσκάφος C -130 της Πολεμικής Αεροπορίας από το Μπρίντεζι της Ιταλίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.