Ειδησεογραφικό site

«Έσπασε» το ιστορικό ρεκόρ των 43 εκατ. επιβατών στα αεροδρόμια το 11μηνο

40

Το ιστορικό ρεκόρ των 43 εκατ. επιβατών που κινήθηκαν στα αεροδρόμια της χώρας έσπασε στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Αύξηση καταγράφεται τόσο στις πτήσεις εσωτερικού κατά 1,9% όσο και στις πτήσεις εξωτερικού κατα΄13,7%.

Η εκτίμηση μάλιστα της ΥΠΑ είναι ότι το ρεκόρ θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με την κίνηση του Δεκεμβρίου και «θα θέσει μία δυσκολότερη πρόκληση για το 2015».

Σε απόλυτους αριθμούς σε σχέση με το 2013 στα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν έξι εκατομμύρια περισσότεροι επιβάτες σε 31.000 περισσότερες πτήσεις.

Η εικόνα του Νοεμβρίου

Ειδικά για τον φετινό Νοέμβριο η αύξηση σε σχέση με το 2013 είναι της τάξης του 12,2% στις πτήσεις εσωτερικού και 17,2% στις πτήσεις εξωτερικού.

Από τα στατιστικά στοιχεία της κινήσεως των αεροδρομίων για τον Νοέμβριο προκύπτουν τα εξής:

– Η κίνηση του Νοεμβρίου 2014 παρουσιάζεται αυξημένη σε σύγκριση με αυτήν του Νοεμβρίου 2013 τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πτήσεων (+12,2% για τις πτήσεις εσωτερικού και + 17,2% εξωτερικού), όσο και σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διακινουμένων επιβατών (περίπου +36,0% για τους επιβάτες εσωτερικού και +23,5% για τους επιβάτες εξωτερικού).

– Ακόμη και οι πτήσεις charter, οι οποίες λόγω εποχής έχουν μειωθεί δραστικά σε σχέση με τον Οκτώβριο και εξ αιτίας τους η κίνηση εξωτερικού «φόρεσε» την χειμερινή επίδοσή της, είναι 19,0% περισσότερες από τις αντίστοιχες του Νοεμβρίου 2013. Σε αυτό συνέβαλε η εξαιρετική επίδοση του αεροδρομίου Καλαμάτας με 194 πτήσεις charter, περισσότερες από κάθε άλλο αεροδρόμιο για τον μήνα αυτό.

– Αξιοσημείωτη και πάλι (για έκτο διαδοχικό μήνα), είναι η αυξημένη επίδοση των κινήσεων εσωτερικού.

Σύμφωνα με την ΥΠΑ «η απότομη μείωση των πτήσεων charter στα περιφερειακά αεροδρόμια αλλάζει τον αεροπορικό χάρτη της χώρας από τον Νοέμβριο, αφού η κίνηση μεταφέρεται πλέον στην Αθήνα κατά κύριο λόγο και στην Θεσσαλονίκη».

Ενδεικτικό είναι ότι τον Νοέμβριο από τις 19.227 πτήσεις στα αεροδρόμια, οι 13.012 έγιναν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.