Ειδησεογραφικό site

Έντονο παρασκήνιο στη ΝΔ για την κούρσα της διαδοχής – Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας έχουν δηλώσει ότι θα κατέβουν

38

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει γύρω από την κούρσα της διαδοχής στη ΝΔ ενώ ο ένας μετά τον άλλο, οι ενδιαφερόμενοι παίρνουν θέση στην αφετηρία.

Ο πρώτος που έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες το βράδυ δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Μέχρι αύριο θα ξεκαθαρίσει την στάση του και ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Οι πληροφορίες από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι τελικά θα κατέβει.

Από την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη εξαρτά την δική του στάση ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης. Την Παρασκευή διεμήνυσε ότι εάν κατέβει ο κ. Μεϊμαράκης τότε ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, εάν ο κ. Μεϊμαράκης δεν βάλλει υποψηφιότητα τότε θα διεκδικήσει εκείνος την προεδρία. Ένας ακόμη που περιμένει την απόφαση άλλου είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έχει ζητήσει από τον φίλο και σύντροφό του από το ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη να ξεκαθαρίσει την στάση του. Εάν μέχρι αύριο ο κ. Βορίδης δεν βάλλει υποψηφιότητα τότε, λέει ο κ. Γεωργιάδης ότι θα διεκδικήσεις εκείνος την προεδρία του κόμματος. Δεν υπάρχουν πάντως ενδείξεις από την πλευρά του Νίκου Δένδια και της Όλγας Κεφαλογιάννη που κατά καιρούς είχαν ακουστεί τα ονόματά τους. Σύμφωνα με πληροφόριες δεν θα καταθέσει υποψηφιότητα ο κ. Πέτρος Τατούλης που την περασμένη εβδομάδα εκδήλωσε ενδιαφέρον, ούτε ο Γιώργος Πατούλης που είχε δείξει να το σκέπτεται παλαιότερα.

Το ενδιαφέρον πάντως είναι μεταξύ του κ. Μεϊμαράκη και του κ. Τζιτζικώστα καθώς και οι δύο είναι σε επαφή με τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να είναι σε επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη την υποψηφιότητα του οποίου στηρίζει. Ο κ. Τζιτζικώστας θα ήταν η λύση των καραμανλικών στην περίπτωση που δεν κατέβαινε για οποιοδήποτε λόγο ο κ. Μεϊμαράκης. Μάλιστα άνθρωποι από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή είχαν διαμηνύσει στον κ. Τζιτζικώστα να περιμένει τις αποφάσεις του νυν προέδρου. Ο κ. Τζιτζικώστας όμως έκανε το βήμα και χθες το βράδυ μέσα από την ιστοσελίδα του στο Facebook ανακοίνωσε επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος. Μάλιστα καθώς την Κυριακή υπήρχαν φήμες ότι δέχεται παραινέσεις να αλλάξει την απόφασή του από το περιβάλλον του διέρρευσε ότι θα είναι σε κάθε περίπτωση υποψήφιος. Επαναλαμβάνει έτσι την συμπεριφορά που είχε και στην διεκδίκηση της περιφέρειας όταν, κατέβηκε υποψήφιος παρά την αντίθεση του Αντώνη Σαμαρά που δεν τον συμπαθούσε και κέρδισε.

Οι πρώτες μετρήσεις που έχουν κάνει στην λεωφόρο Συγγρού μεταξύ των γαλάζιων ψηφοφόρων δείχνουν ότι σχετικό προβάδισμα έχει ο Βαγγέλης Μείμαράκης ενώ υψηλή αποδοχή διαθέτει και ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος όμως δύσκολα θα θέσει υποψηφιότητα από την στιγμή που κατεβαίνει ο θείος του, Κυριάκος Μητσοτάκης. Έτσι ο κ. Τζιτζικώστας θα είναι ο μόνος υποψήφιος της νέας γενιάς στελεχών.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης έχει δώσει ήδη ένα πρώτο στίγμα για το που θέλει να οδηγήσει το κόμμα διαρρέοντας ότι εφόσον κερδίσει θα βγάλει εκτός κόμματος την συνιστώσα του ΛΑΟΣ και τους σαμαρικούς που την υποστηρίζουν και εν ανάγκη και τον ίδιο τον Σαμαρά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.