Ειδησεογραφικό site

«Ένεση κεφαλαίων» στις τράπεζες πριν τα stress test «βλέπει» το Reuters

27

Οι ελληνικές τράπεζες μπορεί να λάβουν την πρώτη  ένεση κεφαλαίων, η οποία μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, ακόμη και πριν από την ολοκλήρωση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δηλαδή με το που θα επιτευχθεί συμφωνία για το πρόγραμμα διάσωσης,

Τα παραπάνω δήλωσε τη Δευτέρα στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης με γνώση του ζητήματος.

Σύμφωνα με την πηγή του πρακτορείου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, οι ασκήσεις αντοχής των τραπεζών ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν πριν τον Οκτώβριο. Ωστόσο, έχει αναγνωριστεί ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται άμεσα κεφάλαια για να ομαλοποιήσουν τις λειτουργίες τους.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο, ένα αρχικό ποσό μπορεί να εκταμιευτεί ακόμα και πριν η ΕΚΤ αξιολογήσει το σύνολο των αναγκών των ελληνικών τραπεζών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία δεύτερη πηγή αποκάλυψε στο Reuters πως η αρχική δόση πρέπει να είναι επαρκώς μεγάλη ώστε να ενισχύει την εμπιστοσύνης. Συγκεκριμένα είπε ότι ένα ποσό της τάξης των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ θεωρείται αρκετό για να εξασφαλίσει τον επιθυμητό ψυχολογικό αντίκτυπο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.