Ειδησεογραφικό site

Έκκληση Αθανασίου σε Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας

49

Δημόσια έκκληση στον Νίκο Ρωμανό να σταματήσει την απεργία πείνας απηύθυνε από του βήματος της Βουλής ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εκφράζοντας την ευχή ο Ρωμανός να καταλάβει ότι μόνο ζωντανός και όρθιος μπορεί να παλέψει για τα φρονήματά του.

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν τιμωρεί κανέναν με βάση το φρόνημα. Αναρωτιέμαι αν όλοι αυτοί που λένε το αντίθετο διάβασαν αυτά που λέει ο σωφρονιστικός κώδικας. Με βάση τον νόμο ο Ρωμανός είχε ελάχιστες πιθανότητες να λάβει άδεια. Όχι γιατί το θέλει η κυβέρνηση και ο Αθανασίου. Αλλά γιατί έτσι ορίζει ο νόμος», είπε ο κ. Αθανασίου.

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι ο Νίκος Ρωμανός μπορεί σήμερα να μην δικαιούται εκπαιδευτική άδεια αλλά μετά από κάποια χρόνια μπορεί να δικαιούται ξεκαθαρίζοντας ότι η Πολιτεία δεν στέρησε από τον Ρωμανό άδειες που δικαιούται. «Εύχομαι έστω και τώρα ο Νίκος Ρωμανός, όποια κι αν είναι τα όνειρά του, ακόμα κι αν είναι να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του μισώντας το κράτος κι εμένα τον ίδιο να καταλάβει ότι όλα αυτά πρέπει να τα κάνει ζωντανός και υγιής. Εύχομαι από καρδιάς να σταματήσει άμεσα την απεργία πείνας», κατέληξε ο κ. Αθανασίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.