Ειδησεογραφικό site

Έγγραφο-σοκ στο ΥΠΕΘA:Οι μίζες 62 εκατ, οι 12 Γερμανοί και ο Έλληνας

30

Στο ΥΠΕΘΑ έφθασε έγγραφο από τις δικαστικές αρχές στο οποίο γίνεται λόγος για την εμπλοκή 13 ατόμων -12 Γερμανών και ενός Έλληνα- σε υποθέσεις μίζας ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα των ΕΔ.

Έγγραφο έφθασε από την Εισαγγελία στο ΥΠΕΘΑ όπου γίνεται λόγος για την εμπλοκή 13 ατόμων -12 Γερμανών και ενός Έλληνα- σε υποθέσεις μίζας ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ από τις εταιρείες Atlas και Ραϊμένταλ.

Την ίδια ώρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δυσφορούσε με την ερώτηση ερώτηση για τις γερμανικές εταιρείες που είναι πίσω από σχεδόν κάθε υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα ή ερευνάται στο ΥΠΕΘΑ.

Ο ανταποκριτής του Mega στο Βερολίνο ρώτησε τον γερμανό αξιωματούχο: “Μιλάτε πολύ συχνά για τη διαφθορά στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση στο 90% των περιπτώσεων διαφθοράς εμπλέκεται μία γερμανική εταιρεία. Πως το σχολιάζετε; Θα αναφέρω μόνο ένα όνομα Siemens και Χριστοφοράκος. Ο πρώην επικεφαλής της Siemens κυκλοφορεί ελεύθερος στο Μόναχο μολονότι η Ελλάδα ζητά την έκδοσή του “.

Το “καθένας να κοιτάζει το σπίτι του” απάντησε ο κ.Σόϊμπλε.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.