Ειδησεογραφικό site

Άρχισαν τα όργανα της «εσωτερικής ρήξης» – Με αποχώρηση απειλούν οι ΑΝΕΛ αν θιχτούν οι αξίες τους

27

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα η εκπρόσωπος Τύπου Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές του κόμματος.

«Αν θίγονται οι αξίες την πρωτοβουλία θα την έχει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, θα την έχει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Από εκεί και πέρα είμαι σίγουρη ότι ο πρόεδρος θα διαφυλάξει αυτές τις κόκκινες γραμμές που οι ΑΝΕΛ υποστηρίζαμε πάντοτε από την στιγμή που δημιουργηθήκαμε», απάντησε ερωτώμενη στον Παραπολιτικά Fm για το θέμα.

Η ίδια θεωρεί ότι οι εκλογές θα αποτελούσαν μια λύση αν μια ενδεχόμενη συμφωνία δεν γινόταν αποδεκτή από τους ΑΝΕΛ ή από τμήμα του κυβερνώντος κόμματος: «Ενδεχομένως να υπάρχει και μια τέτοια κατάληξη αλλά την απόφαση θα την πάρει ο πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο. Ενδεχομένως αν φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο αδιεξόδου ίσως είναι και ένα από τα δεδομένα που θα εξεταστούν ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε, με αφορμή τη συνέντευξη Καμμένου, ότι «αυτό που ζητά ο πρόεδρος είναι να στηρίξουμε την απόφαση την οποία θα πάρει ο πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κατανοήσω κάτι διαφορετικό, ότι παροτρύνουν στο να στηρίξουμε μια συμφωνία η οποία θα κινείται εκτός των εντολών που έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές αλλά νομίζω ότι ούτε και ο πρωθυπουργός έχει καμία διάθεση να πράξει κάτι τέτοιο».

Όσον αφορά στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ η κ. Χρυσοβελώνη εξέφρασε την αντίθεσή της: «Εμένα δεν με καλύπτει το γεγονός ότι ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει και μετά το τέλος του ’15 γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράνομος, αντισυνταγματικός και εν πάση περιπτώσει δεν είναι δυνατόν να φορολογείς την ακίνητη περιουσία όταν αυτή δεν αποδίδει εισόδημα. Επομένως ακόμα και αν πέσουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων το 2016 εγώ θεωρώ ότι πάλι αυτός ο συγκεκριμένος φόρος θα έπρεπε να επανεξεταστεί και να μην υπάρχει.

Ερωτηθείσα για αν θα υπάρξει θέμα κομματικής πειθαρχίας για την συμφωνία απάντησε: «Όχι. Κατ’ επανάληψη οι ΑΝΕΛ και ο πρόεδρός το λέει εξάλλου ότι οι βουλευτές πρέπει να ψηφίζουν κατά συνείδηση από εκεί και πέρα καταρχήν θα πρέπει να δούμε τη συμφωνία. Δεύτερον εάν ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο θα συμφωνήσουν προς την κατεύθυνση αυτή και αν φέρουν μια συμφωνία η οποία βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής που έδωσε ο ελληνικός λαός θεωρώ ότι θα πρέπει να εξηγήσουν στον λαό γιατί υπάρχει αυτή η αλλαγή και η διαφοροποίηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.