Ειδησεογραφικό site

«Άδειασμα» Βούτση από Παπαμιμίκο, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

40

Απίστευτη γκάφα από τον Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ  Νίκο Βούτση. Αναγκάστηκε πριν από λίγο, στον αέρα των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 90,1 να πάρει πίσω την καταγγελία που είχε κάνει δύο λεπτά πριν, ότι η Ν.Δ. είχε πάρει δάνειο 13 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που χρωστούσε και είχε αρρύθμιστα δεκάδες εκατομμύρια!

Αμέσως μετά την καταγγελία του κ. Βούτση, στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο,  παρενέβη ο Γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος προκάλεσε τον κ. Βούτση, να αποδείξει το νέο δανεισμό του κόμματος, κάνοντας λόγω για συκοφαντία και λάσπη στον ανεμιστήρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά τον κ. Βούτση, σχετικά με την δανειοδότηση της Ν.Δ.

Ο κ. Παπαμιμίκος στον έντονο διάλογο που είχε με τον κ. Βούτση στον αέρα του ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, σημείωσε πως ο ισολογισμός του κόμματος, που είχε επικαλεστεί πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορούσε νέο δάνειο, αλλά ήταν η αύξηση από τους τόκους που ήδη υπάρχουν.

Ο κ. Βούτσης, όχι μόνο αναγκάστηκε να πάρει πίσω την καταγγελία του, αλλά και να παραδεχτεί ότι στο ΣΥΡΙΖΑ, διάβασαν λάθος τον ισολογισμό.

Η… καταγγελία

Λίγα λεπτά πριν, ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Βούτσης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και  στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, κατήγγειλε ότι η Ν.Δ. ενίσχυσε τα ταμεία της με 13 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια ώρα που χρωστούσε δεκάδες εκατομμύρια.

Ειδικότερα ο κ. Βούτσης με αφορμή την σημερινή συζήτηση που ξεκινάει σήμερα στη Βουλή και αφορά την χρηματοδότηση των κομμάτων, αποκάλυψε το νέο δάνειο του κυβερνώντος κόμματος: «Η Ν.Δ. πήρε 13 εκ. ευρώ δανειοδότηση. Με τι εγγύηση; Τα πήρε ενώ την ίδια ώρα χρωστούσε και είχε αρρύθμιστα δεκάδες εκατομμύρια. Και η ΔΕΗ παραμένει απλήρωτη. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν δημόσια τι γίνεται με τα 250 εκατομμύρια που χρωστάνε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Έγινε ρύθμιση; Θα γίνει; Είναι τεράστιο θέμα το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει. Εμείς χρωστούμε 8,5 εκατομμύρια και είναι ρυθμισμένα»

Όπως αποκάλυψε αργότερα και στην διάρκεια της συνομιλίας του με τον Γραμματέα της Ν.Δ., Ανδρέα Παπαμιμίκο, τα στοιχεία αυτά τα πήρε από τον ισολογισμό του κόμματος της Ν.Δ., όμως παραδέχτηκε ότι τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ «διάβασαν» τον ισολογισμό… λάθος. Ο αριθμός, 13 εκατομμύρια,  δεν αναφερόταν σε νέο δάνειο, αλλά σε… αύξηση των τόκων.

Καταγγελίες Σκουρλέτη
Αναφορικά με τις καταγγελίες που «υιοθέτησε» χθες ο κ. Σκουρλέτης επικαλούμενος δημοσίευμα που έκανε αναφορά για χρηματισμό βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Βούτσης ανέφερε: «Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα παλαιότερο, από το οποίο δεν υπήρξαν αντιδράσεις. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει και στο παρελθόν και όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το ΣΔΟΕ, είχε πει ότι τέτοιες πρακτικές, χρηματισμού ή εκβιασμού βουλευτών, θα πρέπει να εξαλειφθούν».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε μια σειρά από φωτογραφικές τροπολογίες που αφορούν επιχειρηματίες και σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση σημείωσε σχετικά με την στάση που θα έχει απέναντι σ’ αυτές τις τροπολογίες και στους επιχειρηματίες: «Θα τις εξετάσουμε όλες και θα κάνουμε ή εξεταστικές επιτροπές ή θα κάνουμε νέες διαδικασίες απέναντι σε διαγωνισμούς που θα κριθεί ότι ήταν φωτογραφικοί».

Αναφορικά με τον κ. Μπαλτάκο, τον οποίο είχε κατονομάσει στις καταγγελίες του ο κ. Δραγασάκης, όταν είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής ότι υπάρχουν επιχειρηματίες που υπαγορεύουν νόμους στην κυβέρνηση ο κ. Βούτσης ανέφερε: «Ο κ. Μπαλτάκος έχει πολιτική ευθύνη και ως δεξί χέρι του πρωθυπουργού, θα αναζητηθούν παντού οι ευθύνες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.