Ειδησεογραφικό site

Οι κορυφαίες στιγμές του #tsipras_ert (ΒΙΝΤΕΟ)

78

Σαρδάμ, αστειάκια, παροιμίες, τακτικές υπενθυμίσεις ότι «εγώ είμαι ο πρωθυπουργός» (και όχι πχ ο Χρυσός Οδηγός), επιτηδευμένη άνεση και άφθονη διάθεση κατανόησης για τα προβλήματα του χειμαζόμενου ελληνικού λαού, συνθέτουν τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της τελευταίας συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στην κρατική ΕΡΤ.

Στα περίπου 90 λεπτά της αναμέτρησής του με τους δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός δεν χρειάστηκε καν να επιδείξει τις εγνωσμένες του ικανότητες στο να κλωτσά την μπάλα στην εξέδρα. Τα δημοσιογραφικά σουτ που απείλησαν την εστία του ήταν ελάχιστα και το ματς εξελίχθηκε σε ένα πλαδαρό ως προς την πολιτική ουσία του πρωθυπουργικού λόγου «παιχνίδι κέντρου», με αναμενόμενες πάσες. Βασιζόμενος στην νεανική γοητεία του παρουσιαστικού του -και την ευεργετική για τον ίδιον εξαφάνιση κάθε είδους ηγεσίας από την όποια αντιπολίτευση- ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη συνήθη επιχειρηματολογία, υψώνοντας αόρατη ασπίδα απέναντι σε όλους όσοι επιβουλεύονται τη συνοχή και τη μακροημέρευση της «πρώτης αριστερής κυβέρνησης».

Όπως εύκολα διακρίνει κανείς από το βίντεο ποτ-πουρί με τα highlights της πολύκροτης πλην μάλλον κατώτερης των προσδοκιών συνέντευξης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ευρύτατη χρήση μιας εκ των προτέρων προβαρισμένης φρασεολογίας και κινησιολογίας. Εν μέσω φλεγόντων προβλημάτων, σχεδόν σε κάθε τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός έδειξε να έχει ως βασικό του μέλημα την προσωπική του πολιτική «ανακεφαλαιοποίηση» και την επιτυχή διαχείριση των εντυπώσεων και όχι της ουσίας.

Το ότι το όλο εγχείρημα «συνέντευξη Τσίπρα στην ΕΡΤ» έτυχε ψυχρής υποδοχής και χαμηλής τηλεθέασης αντανακλά το κοινό αίσθημα γύρω από το πόσο πειστικές είναι πλέον πχ οι διαβεβαιώσεις για την προστασία των συντάξεων, για την τύχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές κ.ο.κ. που παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο παρόν βίντεο περιλαμβάνονται ορισμένα από τα καλύτερα στιγμιότυπα της εμφάνισης του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ, ή, όπως θα έλεγε ο Τζίμης Πανούσης «τα χειρότερα best».

 

Άγριο τρολάρισμα κατά του πρωθυπουργού στο Twitter – Καυστικό χιούμορ και «καρφιά» για τη χθεσινή συνέντευξη

 

Για άλλη μια βραδιά, το Twitter έδωσε το δικό του στίγμα στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, με τους χρήστες του να αναλαμβάνουν «δράση» σχολιάζοντας άλλοτε με χιούμορ και άλλοτε με αιχμηρές παρατηρήσεις τις απαντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη που έδωσε χθες βράδυ στην ΕΡΤ.

Όπως ήταν φυσικό το hastag #tsipras_ert ήταν το πιο δημοφιλές στο ελληνικό Twitter με δεκάδες αναρτήσεις να παίρνουν την σκυτάλη από εκεί που την άφηναν (ηθελημένα ή αθέλητα) οι δημοσιογράφοι και οι ελλιπείς απαντήσεις του Πρωθυπουργού.

Τα βέλη των χρηστών συγκέντρωσαν τα γλωσσικά σφάλματα του πρωθυπουργού για την «αράβικη παροιμία», «τον πρωθυπουργό Κέρι» και τους «15.000 κατοίκους της Λέσβου». Ορισμένοι, μάλιστα, πρότειναν στον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα για τη μείωση των συντάξεων προκειμένου «να βγει ΟΧΙ, να τις μειώσεις να τελειώνουμε». Δριμεία ήταν, επίσης, και η κριτική για την ΕΡΤ και κυρίως τον οικοδεσπότη δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο και τις ερωτήσεις που έθεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Δείτε μερικά από τα πιο απολαυστικά tweets που καταφέραμε να αλιεύσουμε κατά την διάρκεια της συνέντευξης αλλά και τις ώρες που ακολούθησαν.


Τα σχόλια είναι κλειστά.