Ειδησεογραφικό site

ΥΠΟΙΚ: Δεν είναι μόνο 23 οι εφοριακοί στις τουριστικές περιοχές-Όλες οι ΔΟΥ θα κάνουν ελέγχους

32

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία θα διατεθούν για φορολογικούς έλεγχους στις τουριστικές περιοχές μόνον 23 εφοριακοί από όλες τις ΔΟΥ της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται πως με εγκύκλιο διαταγή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαίδου για την εντατικοποίηση των ελέγχων, δόθηκαν οδηγίες σε όλες τις εφορίες της χώρας για τη συγκρότηση συνεργείων ελέγχου από υπαλλήλους των εφοριών καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Στην ίδια εγκύκλιο επισημαίνεται ειδικότερα ότι εφόσον στη ΔΟΥ υπηρετεί υπάλληλος που είχε μετακινηθεί από το ΣΔΟΕ θα συμμετέχει υποχρεωτικά στα συνεργεία αυτά.

Όπως ξεκαθαρίζεται ήδη η Διοίκηση έχει μεριμνήσει για τη διευκόλυνση της διενέργειας των ανωτέρω ελέγχων και απέστειλε χρηματικά εντάλματα προπληρωμής στις εφορίες της χώρας προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες μετακίνησης, διαμονής και διατροφής των ήδη υπηρετούντων υπαλλήλων, για τη συμμετοχή τους στα ανωτέρω συνεργεία.

Όσον αφορά στους 23 ελεγκτές που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, «αποτελούσαν τα συνεργεία ελέγχου για ολόκληρη τη χώρα», διευκρινίζεται ότι αποσπάστηκαν – μετακινήθηκαν οικειοθελώς προκειμένου να ενισχύσουν περαιτέρω το προσωπικό που θα διατεθεί από τις εφορίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.