Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Yπάρχει συνταγματικό κώλυμα για το δημοψήφισμα

35

Το θέμα της άθροισης των ψήφων της Χρυσής Αυγής, «ιδίως μια μέρα σαν αυτή που προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης», υπογραμμίζουν ως πρώτη αντίδραση στο ΠΑΣΟΚ μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή. Οι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφέρουν ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τη δική του πολιτική ευθύνη αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Επιπλέον κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη θέτουν θέμα συνταγματικότητας της πρότασης. Συγκεκριμένα τονίζουν πως το θέμα της πώλησης της «μικρής ΔΕΗ» δεν είναι κοινωνικό μόνο, αλλά κυρίως δημοσιονομικό. Σε αυτό επιχειρηματολογούν λέγοντας πως ο νόμος για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ» είναι προαπαιτούμενο και άρα συνδέεται άμεσα με την επόμενη δόση. Υπενθυμίζεται πως το Σύνταγμα δεν επιτρέπει διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για δημοσιονομικά θέματα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ανάφερε πως για την Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει πολιτικό ζήτημα αν συνυπολογιστούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής.

«Από το ΚΚΕ υπάρχει καθολική αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την ενέργεια σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς. Κάποια άλλα κόμματα ζητούν δημοψήφισμα μόνο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ», είπε ο κ. Καρύδης και πρόσθεσε ότι «υπάρχει η πρόταση της Χρυσής Αυγής και εδώ τίθεται ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα στην περίπτωση που θα συνυπολογίσουν τις υπογραφές της Χ.Α. στο μέτωπο ή στις συμμαχίες που θέλουν να δημιουργήσουν. Μένει να δούμε που θα καταλήξουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.