Ειδησεογραφικό site

Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τον τάφο της Αμφίπολης

38
Το γύρο του κόσμου κάνουν τα εντυπωσιακά ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, που γοητεύουν τους αρχαιολόγους και προκαλούν προσδοκία ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη.

Από το βρετανικό δίκτυο BBC, τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, μέχρι τη φλαμανδική De Standaard και τους International Business Times, πολλές είναι οι αναφορές για τις αρχαιολογικές έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών.

Το βρετανικό δίκτυο BBC με δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική σελίδα του αναφέρεται σε μία «σημαντική ανακάλυψη» και μεταφέρει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πως «η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της Ελληνικής μας Ιστορίας, για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι».

Σύμφωνα με το κείμενο οι ειδικοί πιστεύουν πως ο τάφος ανήκε σε σημαντική προσωπικότητα που χρονολογείται μεταξύ του 325 και του 300 π.Χ.

Το BBC, μάλιστα, προσθέτει πως υπάρχει η φήμη ότι μία σημαντική προσωπικότητα της αρχαίας Μακεδονίας έχει ταφεί στον Τύμβο Καστά, ενώ περιγράφει πώς μεταφέρθηκε το μάρμαρο στην περιοχή με ειδικά πλοιάρια από τη Θάσο

Την ίδια στιγμή, αναφέρονται και οι δηλώσεις της αρχαιολόγου κ. Κατερίνα Περιστέρη, η οποία δήλωσε πως κατά την περίοδο που χρονολογείται ο ταφικός περίβολος είχαν σημειωθεί ο εξορισμός και η δολοφονία της Ρωξάνης, νόμιμη σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του γιο τους, Αλέξανδρο Δ΄.

Οι International Business Times από την άλλη, κάνουν λόγο για ένα σπουδαίο εύρημα και μεταφέρουν στον αναγνώστη την εικόνα με τις μεγαλοπρεπείς Σφίγγες που φρουρούν τον τάφο.

Όσο για τη γαλλική Le Figaro στην ιστοσελίδα της αναφέρεται στις διαστάσεις του τάφου και του περιβόλου, αλλά και για τον περίφημο λέοντα της Αμφίπολης, ενώ μεταφέρει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και της αρχαιολόγου κυρίας Περιστέρη για τη σημασία της ανακάλυψης.

Το Greek Reporter σε δημοσίευμά του αναφέρεται στο «μυστήριο της αρχαίας Αμφίπολης» και διερωτάται κατά πόσο πρόκειται για τάφο κάποιου βασιλιά.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.