Ειδησεογραφικό site

Τζίμης Πανούσης: Τι μου είπε ο Παΐσιος για τον Τσίπρα

49

Με τις γνωστές προκλητικές του δηλώσεις ο Τζίμης Πανούσης σε πρόσφατη συνέντευξή του δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει την πιθανή άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, αλλά και την παρουσία της Χρυσής Αυγής στα έδρανα της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, αν θα βγει ο Τσίπρας πρωθυπουργός, ο ίδιος απαντά: «Όπως είχε προφητεύσει ο συνάδελφός μου ο Παϊσιος, τον οποίο είχα γνωρίσει και προσωπικά, «οι Φραγκολεβαντίνοι θα φοβηθούνε και θα ταραχθούν από την «κοφτερή ανατολή» που θ’ ανατείλει στην πατρίδα μας. Στ’ αγγλικά αυτό λέγεται «sharp east» δηλαδή «Σαρπιστ», που αν το διαβάσεις ανάποδα είναι «Τσίπρας»» είπε ο Τζίμης Πανούσης.

Ο καλλιτέχνης, επιπλέον, τόνισε: «Προσωπικά θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι λίγος και θλιβερός. Κάνει μαθήματα να μοιάσει στον Ανδρέα και τον μιμείται στον αργό τρόπο που μιλάει. Η μάνα μου τον ακούει και νομίζει ότι είναι ο Ανδρέας. Εγώ τον ακούω και με πιάνει συχνοουρία… Η κόρη μου που είναι 5 χρονών, όταν κάποια στιγμή της έδειξα τον Τσίπρα στην τηλεόραση και τη ρώτησα εάν αυτός θα βγει στις εκλογές μου απάντησε: «Ελπίζω όχι». Από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια αλλά ακριβώς αυτό σκέφτομαι και εγώ. Ωστόσο θα βγει. Βέβαια το παιδί δεν έχει την κατάλληλη μόρφωση, τις απαραίτητες διασυνδέσεις, όπως τη λέσχη Μπίλντερμπεργκ κλπ, αλλά θα τις αποκτήσει. Έχει διαβάσει λίγο Μαρξ, λίγο «Κεφάλαιο»- όσο έχουμε διαβάσει όλοι γιατί δεν διαβάζεται το «Κεφάλαιο» – αλλά χρειάζεται να διαβάσει και λίγο Καστοριάδη» σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει: «Και επειδή ξέρω ακριβώς τι θα γίνει θα το αποκαλύψω και σε εσάς να ξέρετε… Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει σύντομα. Θα τη ρίξει το ΠΑΣΟΚ και οι διαφωνούντες της Νέας Δημοκρατίας, θα πάμε σ’ εκλογές και θα κερδίσει ο Τσίπρας που θα φέρει γύρω στο 31%. Θα έχει δηλαδή 112 ή 115 βουλευτές, δεν ξέρω ακόμα ακριβώς, και τα χαρτιά που ρίχνω και κοιτάζω το θέμα και μεταφυσικά, δεν λένε ακόμα –-θα ξέρω σε καμιά δεκαριά μέρες . Θα του λείπουν 30-40 βουλευτές και θα τον στηρίξουν οι νεοδημοκράτες με τον όρο να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωστάκης Καραμανλής».

Αναφερόμενος στα ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή ο Τζίμης Πανούσης υπογράμμισε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν ξαφνικά 500.000 Νεοναζί Έλληνες. Μην τρελαθούμε. Ο λαός έβαλε στη Βουλή αυτούς που είναι γκάνγκστερς, τραμπούκοι, αγράμματοι, καθυστερημένοι, ηλίθιοι, αρχαιόπληκτοι και φασιστόπληκτοι για να γίνει τζέρτζελο. Βέβαια αυτό δεν έγινε και καταλήξαμε στο γνωστό: Φοράς γραβάτα και ψηφίζεις νομοσχέδια υπέρ των εφοπλιστών. Η Χρυσή Αυγή είναι κατασκεύασμα αυτού του κομματικού συστήματος. Τους έβαλαν μέσα αυτοί οι ίδιοι. Γιατί σου λέει εγώ μπορεί να είμαι απατεώνας, κλέφτης, μιζαδόρος, δοσίλογος, αλλά, είμαι δημοκράτης ενώ αυτοί είναι φασίστες. Χρειάζονται τον φασίστα για να «διαφέρουν». Τους σπονσονάρουνε και τους πουσάρουνε. Τους βάλανε φυλακή, τους έκαναν ήρωες χωρίς λόγο και στο τέλος αυτοί θα αθωωθούν πανηγυρικά. Αυτό όλο είναι στημένο και δεν έχει καμία σχέση με το φασισμό».

Πηγή: monopoli.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.