Ειδησεογραφικό site

Σόιμπλε: Δεν είναι καιρός να συζητήσουμε για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

32

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας βοήθειας προς την Ελλάδα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε ότι μια συζήτηση για νέα βοήθεια δεν είναι της παρούσης.

«Δεν είναι ο καιρός να συζητήσουμε νέα βοήθεια προς την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος πάντως διαβεβαίωσε ότι θα αξιοποιηθεί η ευελιξία που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την Προεδρία της G7 την οποία αναλαμβάνει σήμερα η Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε ακόμη την ανησυχία του για την «υπερβολική ρευστότητα» που υπάρχει στις αγορές από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τόνισε ότι η επίλυση των οικονομικών προβλημάτων αποτελεί ευθύνη των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι της ΕΚΤ. Τάχθηκε δε και πάλι υπέρ της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για τον μοναδικό τρόπο να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι θα επρόκειτο για καταστροφή και για τις δύο πλευρές και πρόσθεσε ότι, τόσο η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ όσο και ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να πείσουν τους Βρετανούς ότι η Ευρώπη είναι και προς το δικό τους συμφέρον. Χαρακτήρισε δε υπερβολική την καμπάνια εναντίον του κ. Γιουνκέρ.

Σχετικά με την Ιταλία, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι πρέπει να επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που δρομολόγησε η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, ειδικά σε ό,τι αφορά τη δημόσια διοίκηση και πρόσθεσε ότι με τον ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, συμφωνούν σχετικά με το τι πρέπει να γίνει, αλλά και στην άποψη ότι σε ένα γενικό επίπεδο χρειάζονται επενδύσεις. «Η Ιταλία είναι μια υπέροχη χώρα με τεράστιες δυνατότητες. Έχει προβλήματα, όπως και η Γερμανία» κατέληξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο Σόιμπλε εξέφρασε την ανησυχία του για την πολύ υψηλή ρευστότητα στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, ενώ σχετικά με την ουκρανική κρίση είπε ότι η Γερμανία δεν θα διστάσει να επιβάλλει νέες κυρώσεις στη Ρωσία, εάν δεν συμμορφωθεί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.