Ειδησεογραφικό site

Στους 40 βαθμούς Κελσίου και σήμερα το θερμόμετρο – Από αύριο έρχεται η δροσιά

72

Θερμό προβλέπεται και το Σάββατο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά με ελαφρώς καλύτερη εικόνα από αυτή της Παρασκευής, όταν το θερμόμετρο «χτύπησε κόκκινο» δείχνοντας θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς σε τουλάχιστον επτά περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Αν και παραμένει η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, η θερμοκρασία ήδη από τα δυτικά σημειώνει μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Τα ρεκόρ στους δείκτες του Σαββάτου πάντως, αναμένεται να σπάσουν στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά, καθώς η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 39 βαθμούς.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς, με την αίσθηση της ζέστης όμως να είναι σαφώς πιο έντονη και να πλησιάζει τα επίπεδα του Δεκαπενταύγουστου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ασθενείς έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοδυτικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί και στο Μυρτώο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί.

Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Το απόγευμα θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς.
Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 με 34 βαθμούς.
Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο έως 36 και στην ανατολική μέχρι 39 βαθμούς.

Σχετικά άρθρα

Στον Κορινθιακό και στα Κύθηρα θα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι.

Στην Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με ένταση, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 35 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα έχουμε λιακάδα και ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 βαθμούς.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια ο καιρός προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.