Ειδησεογραφικό site

Στα τέλη Οκτωβρίου το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

52

Εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ η πρόταση που παρουσίασε εκ μέρους του προεδρείου της ΚΠΕ ο Γιάννης Κουτσούκος όσον αφορά το πολιτικό πλαίσιο και το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Αναλυτικά

Ψηφίζουμε επί του πολιτικού πλαισίου με την ανάλυση της συγκυρίας, των προτεραιοτήτων και των στοχεύσεων στο πολιτικό επίπεδο, σε σχέση με τη συγκυρία καθώς και τις εξελίξεις όπως προέκυψαν από την εισήγηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ψηφίζουμε επί της απόφασης του Πολιτικού Συμβουλίου, όπως την περιέγραψε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και την παρουσίασε συνοπτικά σε άξονες ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην απόφαση της ΚΠΕ συμπεριλαμβάνονται όλες οι διευκρινιστικές προτάσεις που διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα:

  • Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την απόφαση του Συνεδρίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη συμπαράταξη των δυνάμεων της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
  • Με αυτοοργάνωση από τη βάση σε τοπικό και κοινωνικό επίπεδο και με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες αντιπροσώπευσης, θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου, ανοιχτό και δημοκρατικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.
  • Συγκροτείται Εθνική Οργανωτική Επιτροπή από το Πολιτικό Συμβούλιο και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στελέχη των κομμάτων και των κινήσεων της Ελιάς, στελέχη των κομμάτων και κινήσεων  της κεντροαριστεράς που θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας και θα θελήσουν  να μετάσχουν σε ισότιμη βάση, στελέχη της κοινωνίας των πολιτών, προσωπικότητες του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου και της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να οργανώσει μια ανοικτή  διαδικασία βάσης μέσα από την οποία θα οδηγηθούμε στο Συνέδριο.
  • Στην πορεία αυτή, το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική και οργανωτική του αυτονομία:
  1. Συμμετέχει και υποστηρίζει ενεργά με τα στελέχη του και τα μέλη του την πορεία αυτή.
  2. Ανασυγκροτεί τα όργανά του σε τοπικό, νομαρχιακό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο όπως και τα κοινωνικά του δίκτυα.
  3. Με τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης στις 2 και 3 Σεπτέμβρη και τον κοινωνικό διάλογο με τους φορείς εν όψει της ΔΕΘ, συμβάλλει με επεξεργασμένες θέσεις και με προτεραιότητα τα θέματα της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στο διάλογο προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
  4. Είναι αυτονόητο ότι το ΠΑΣΟΚ με τα όργανά του θα εκτιμήσει την εξέλιξη αυτής της πορείας, όπως κάνει μέχρι σήμερα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.