Ειδησεογραφικό site

Σκουρλέτης: Δεν θα προτείνουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

29

Στο να μην υποβάλει πρόταση στη διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποκάλυψε χθες ο εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Σκουρλέτης.

Το σκεπτικό του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εδράζεται, σύμφωνα με τον Π. Σκουρλέτη στο ότι αν εκλεγεί ο διάδοχος του κ. Κάρολου Παπούλια από την παρούσα Βουλή, η κυβέρνηση θα πάρει «πράσινο φως» για να συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εμποδίσει, ενώ επισήμανε πως σε ό,τι αφορά το διά ταύτα, «προσωπική του άποψη είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να καταθέσει πρόταση».

Αν και δεν συνηθίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση να προσέρχεται χωρίς πρόταση στη διαδικασία αυτή –μόνο ο Γ. Παπανδρέου το έκανε το 2009, δηλώνοντας, ωστόσο, ότι θα προκαλέσει εκλογές και μετά θα προτείνει τον κ. Κ. Παπούλια– ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει την προεδρική εκλογή με αποκλειστικό γνώμονα να την μπλοκάρει, ώστε να καταστήσει μονόδρομο την προσφυγή στις κάλπες.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι άλλωστε και ότι ο Αλ. Τσίπρας πριν από λίγους μήνες απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ώστε να συγκληθεί πρόωρα η Ολομέλεια και να συζητηυεί η πρόταση δημοψηφίσματος για τη Μικρή ΔΕΗ και τον αιγιαλό.

Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε χθες στο ΣΚΑΪ ότι στο πολιτικό σκεπτικό σε σχέση με την προεδρική εκλογή υπάρχει απόλυτη συμφωνία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Το Σύνταγμα επιβάλλει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, αλλά αυτές πρέπει να προκύψουν από μια νέα Βουλή, ανανεωμένη, αναβαπτισμένη στη λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θέλει μέσα από τη διαμόρφωση του συσχετισμού των 180 να πάρει το “πράσινο φως” για να συνεχίσει αυτήν την καταστρεπτική πολιτική» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό θα προσπαθήσει να το εμποδίσει. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πάρει το “πράσινο φως” για να συνεχίσει να εφαρμόζει το Μνημόνιο», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.