Ειδησεογραφικό site

“Παράθυρο” αποφυλάκισης των χρυσαυγιτών βλέπουν οι Εφέτες στον υπό αναμόρφωση Ποινικό Κώδικα

40

Προβληματισμός στους δικαστικούς κύκλους για ενδεχόμενο αμνηστίας σε βουλευτές της Χ.Α.από «αλλάγές» που προτείνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Το ¨κίνητρο¨του οικονομικού οφέλους.

Tην δυσαρέσκειά τους εκφράζουν δικαστικοί κύκλοι του Εφετείου της Αθήνας για τη διάταξη που περιλαμβάνεται στις προτάσεις της νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα, με την οποία σύμφωνα με τους δικαστές, δίνεται αμνηστία στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι ήδη προφυλακισμένοι.

Και αυτό, γιατί στην πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα περιλαμβάνεται διάταξη που θέτει ως αναγκαία προϋπόθεση για τη στοιχειοθέτηση του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης, τον ορισμό οικονομικού οφέλους.

Δηλαδή, θα πρέπει οι δράστες να έχουν μέσα στους σκοπούς της δράσης τους το οικονομικό όφελος το οποίο θα πρέπει και να έχουν εισπράξει.

Όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, εάν υιοθετηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης η εν λόγω διάταξη, τότε χορηγείται συγχωροχάρτι στους βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς φυσικά τον πορισμό του οικονομικού οφέλους.

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης πάντως, επισημαίνουν ότι οι προτάσεις των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών δεν είναι δεσμευτικές για τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.