Ειδησεογραφικό site

Νέο χτύπημα του Κώστα Λαπαβίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει καν πρόγραμμα – Δεν μας το έχουν δείξει

34

Ο Κώστας Λαπαβίτσας, οικονομολόγος που εκφράζει την αριστερή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από συνέντευξη που έδωσε στο iskra.gr, ασκεί κριτική στην ηγεσία του κόμματος τόσο στο ζήτημα του χρέους, όσο και για το πρόγραμμα.

Καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «πρώτα, να μας εξηγήσουν τι εννοούν όταν λένε σκληρή. Είναι καιρός να μας πούνε ποια βέλη έχουν στη φαρέτρα τους. Και δεδομένου μάλιστα ότι επιδιώκουν λύση εντός της Ευρωζώνης, όπως λένε ξεκάθαρα. Να μας εξηγήσουν λοιπόν μέσα σε αυτό το πλαίσιο ποια είναι τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν».
Στο ίδιο μήκος κύματος, εξηγεί: «Και την παύση πληρωμών, τις μονομερείς ενέργειες. Αφού λοιπόν τα αποκλείουν αυτά, τότε ποια άλλα όπλα έχουν για τη διαπραγμάτευση; Αυτά πρέπει να τα ακούσουμε», ενώ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να μας πει τι θα κάνει με το πλαίσιο συνθηκών και άλλων συμβατικών υποχρεώσεων της λιτότητας, οι οποίες δένουν την Ελλάδα. Θα σταματήσει να επιδιώκει πλεονάσματα;».
Τέλος για τις δεσμεύσεις Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, κάνει λόγο για ανυπαρξία προγράμματος και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μα δεν υπάρχει καν πρόγραμμα. Δεν μας το έχουν δείξει. Μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν το έχουμε δει. Να το δούμε και να το αξιολογήσουμε. Αυτά είναι μέτρα που απαλύνουν την ανθρωπιστική κρίση και μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας. Συμφωνώ ότι είναι απαραίτητα. Από μόνα τους δεν συνιστούν αριστερή πολιτική και από μόνα τους, χωρίς να είναι ενταγμένα σε ένα συνολικό πρόγραμμα, δεν πείθουν κιόλας».
Με τα παραπάνω ο κ. Λαπαβίτσας δικαιώνει την δήλωση που έκανε ο Άδωνης Γεωργιάδης «αν πέσει η κυβέρνηση θα βγάλω τα λεφτά μου στο εξωτερικό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.