Ειδησεογραφικό site

Μυστική συνάντηση Δραγασάκη-Σταθάκη με Ασμουσεν για το χρέος, στο Βερολίνο

30

Μόλις δύο ημέρες μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στο Βερολίνο -εκτελώντας «ειδική αποστολή»- βρέθηκε το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με «Τα Νέα» ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος, Γιάννης Δραγασάκης, και ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, ταξίδευσαν στη Γερμανία, προκειμένου να συναντηθούν με τον μέχρι πέρυσι εκτελεστικό σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και νυν υφυπουργό Εργασίας της κυβέρνησης Μέρκελ, Γεργκ Ασμουσεν.
Το ραντεβού, μάλιστα, ζητήθηκε από την Κουμουνδούρου και αποσκοπούσε στην παράθεση των προτάσεων και θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείριση του χρέους σε Ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι το αργότερο τον Μάρτιο-Απρίλιο θα προκληθούν εκλογές -εξαιτίας και της στάσης του στην προεδρική εκλογή -και γι’ αυτόν τον λόγο επιδιώκει η υποδοχή που θα γίνει σε μία μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από την Ευρώπη να μη γίνει σε αχαρτογράφητα νερά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη συνάντηση οι δύο οικονομολόγοι έθεσαν στον Ασμουσεν και το ζήτημα του κουρέματος και το ζήτημα της επιμήκυνσης ως μία μορφή κουρέματος. Η συνάντηση στο Βερολίνο κρατήθηκε μυστική, όπως κρυφά κανονίστηκε και το ραντεβού τον περασμένο Ιούνιο του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.