Ειδησεογραφικό site

Κουρουμπλής: Να αξιοποιηθούν οι ομογενείς και ψήφος από τα 16

25

Στο ζήτημα των συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

«Δεν είμαστε λέσχη ομοϊδεατών και πρέπει άμεσα να υποκαταστήσουμε την όποια προσωπική μας ανασφάλεια με την πολιτική αυτοπεποίθηση» είπε και συμπλήρωσε: «Ο κίνδυνος ενσωμάτωσης στο σύστημα δεν είναι το άνοιγμα σε πρόσωπα του ευρύτερου χώρου, αντιθέτως ο κίνδυνος ενσωμάτωσης προέρχεται από το δέλεαρ της εξουσίας και τη διαπλοκή της πολιτικής με τα οικονομικά συμφέροντα. Εκεί θα αναμετρηθούμε και συλλογικά και προσωπικά».

Σε σχέση με τη βιωσιμότητα του χρέους ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ότι υπάρχει η ανάγκη προσέγγισης δυνάμεων και προσώπων και εκτός Ευρωπαϊκής Αριστεράς και ανέφερε ότι «εθνικά και καίριας σημασίας ζητήματα θα πρέπει να συνδεθούν με την αξιοποίηση του ελληνισμού της διασποράς».

Σε σχέση με τα ζητήματα του κράτους έκανε λόγο για αξιοκρατία και αξιολόγηση, που θα προωθηθούν από φορείς που κανείς δεν αμφισβητεί. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να καταθέσει την πρότασή του για τη θεσμική επαναθεμελίωση του κράτους με συνταγματικούς θεσμούς, ικανούς να συγκρουστούν με την αδιαφάνεια και την οικονομική διαπλοκή, θεσμούς που θα εμπεδώνουν το σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις και θα διασφαλίζουν την οικονομική και κοινωνική δημοκρατία. Πιστεύω ότι οι συνθήκες ωριμάζουν τους ανθρώπους πιο γρήγορα, για το λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε την άσκηση δικαιώματος ψήφου από την ηλικία των 16 ετών. Ανάλογη πρωτοβουλία στη Σκοτία βρήκε ευρύτερη υποστήριξη».

Αναφορικά με τα οργανωτικά του κόμματος είπε πως οι γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών που εκφράζουν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι βουλευτές πρέπει να αντικατασταθούν για ευνόητους λόγους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.