Ειδησεογραφικό site

ΕΣΕΕ: Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν αύξησε τις πωλήσεις

56

Ουδεμία επίπτωση στον τζίρο, στην απασχόληση ή τους μισθούς του εμπορίου δεν είχε σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε βεβαίως την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.

Στην βάση αυτή η Συνομοσπονδία υποστηρίζει πως η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο «ιδεοληψία» αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά «πολιτική» που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας.

Άλλωστε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ολοκληρώνει στις 20 Ιουλίου -την πρώτη Κυριακή των καλοκαιρινών εκπτώσεων κατά την οποία τα καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να είναι ανοικτά- την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών και αναμένει πως τα στοιχεία δεν θα διαφοροποιηθούν.

«Για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά από τους ίδιους τους ανθρώπους της καθημερινότητας της αγοράς, ότι οι επιπτώσεις στον τζίρο και στην απασχόληση του λιανεμπορίου δεν είναι ούτε σημαντικές, ούτε διατηρήσιμες στο χρόνο, η ΕΣΕΕ ζητά από μικρές και μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις να απαντήσουν σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο», αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο της συνομοσπονδίας προς τα μέλη της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.