Ειδησεογραφικό site

Επιστολή ΠΑΣΟΚ στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη-Να βγάλει από το ψυγείο το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

75

Να βγάλει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από το ψυγείο στο οποίο είχε μπει από την εποχή Μπαλτάκου επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ. Με επιστολή που έστειλαν πριν από λίγο στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τριαντάφυλλος υποστηρίζουν ότι παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα στο Β’ Θερινό, η Βουλή θα μπορούσε να αφιερώσει 1-2 ημέρες ώστε να ψηφίσει το αντιρατιστικό.

Πέρα από την προφανή αριστερή στροφή την οποία φαίνεται να επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το παρασκήνιο της επιστολής. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στη Βουλή στο ΠΑΣΟΚ είχαν φτάσει πληροφορίες πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποτυχία διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ θα προσπαθούσε να στήσει «αριστερό» μέτωπο κατά της κυβέρνησης προτάσσοντας το αντιρατσιστικό. Έτσι στο ΠΑΣΟΚ έτρεξαν και πρόλαβαν την αξιωματική αντιπολίτευση αφαιρώντας την ένα πολύτιμο όπλο.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, εδώ και μήνες εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το σχέδιο νόμου έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή, η δε επεξεργασία του έχει ήδη ολοκληρωθεί. Επομένως, δεν υφίσταται κανένα εμπόδιο για την ψήφιση του από το Κοινοβούλιο.

Παρά τον φόρτο νομοθετικού έργου στο Β’ Τμήμα Διακοπής Εργασιών της Βουλής, εκτιμούμε ότι για το εν λόγω σχέδιο νόμου θα ήταν δυνατόν να αφιερωθεί μία ή δύο ημέρες νομοθετικού έργου.

Θεωρούμε, κύριε Πρόεδρε, ότι το ζήτημα πρέπει να τεθεί υπόψη της Διάσκεψης των Προέδρων στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Ρήγας,

Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τριαντάφυλλος,

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Εισηγητής Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.