Ειδησεογραφικό site

Επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών ζητά ο Ανδρ.Λοβέρδος

24

Τροποποιήσεις στο καθεστώς προσλήψεων στο Δημόσιο (του 1 προς 10) ειδικά όσον αφορά την Εκπαίδευση προωθεί ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και υπογραμμίζει ότι αυτό το θέμα πρέπει να μπει ξανά προς συζήτηση στην κυβέρνηση.

Ο υπουργός επαναφέρει το ζήτημα με αφορμή τις μεγάλες ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών που θα υπάρχουν τον Σεπτέμβριο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Αυτό το 1 πρός 10 μας οδηγεί σε αδιέξοδο. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις στην Εκπαίδευση. Η κατάσταση δεν πάει άλλο» δήλωσε στο «Εθνος», συμπληρώνοντας:

«Ακόμη και αν φέτος τα καταφέρουμε να λειτουργήσουν τα σχολεία με τα μέτρα που θα πάρουμε, του χρόνου η κατάσταση θα είναι εφιαλτική. Πρέπει λοιπόν να το δούμε εγκαίρως το πρόβλημα και να το λύσουμε γιατί φτάνουμε σε σημεία που κινούνται εκτός ορίων. Εγω είμαι υποχρεωμένος να θέσω το ζήτημα στην κυβέρνηση και αυτό θα κάνω.»

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, φέτος υπήρξε μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκε και το υπουργείο Παιδείας ζήτησε την πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αλλά τελικά θα πάρει 19.500 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι και πάλι θα λείπουν 3.000 εκπαιδευτικοί.

Μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας φτάνουν αιτήματα για διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ αλλά ήδη υπάρχουν 360 άτομα από τον προηγούμενο διαγωνισμό που δεν έχουν διορισθεί, ενώ για το 2015-16 θα προσληφθούν μόλις 450 εκπαιδευτικοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.