Ειδησεογραφικό site

Γρηγοράκος: Προ των πυλών οι εκλογές-Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δέσμιο κανενός

33

Πιο εμφανείς από ποτέ έγιναν μέσω του ΣΚΑΪ οι αποκλίνουσες διαδρομές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο να εκτιμά ότι «οι εκλογές είναι προ των πυλών» και να επισημαίνει ότι «είναι στην προγραμματική μας συμφωνία να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο, πιθανώς πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, και στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ.

Ερωτηθείς δε, για τις διαφορές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο θέμα αυτό, ο κ. Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δέσμιο κανενός και δεν έχει ‘συμπεθεριάσει’ με κανένα».

Οι δηλώσεις Γρηγοράκου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του τέως ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος απευθυνόμενος στον υπουργό είπε «δημιουργείτε κλίμα εκλογών όταν πήραμε αποφάσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο».

«Δεν πρέπει να συρθεί η χώρα σε εκλογές… Πιστεύω ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να μην συρθεί η χώρα σε επικίνδυνη περιπέτεια» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.