Ειδησεογραφικό site

Βούλτεψη: Μόνο για τα στρες τεστ και τους… Δημήτρηδες δεν έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ

33

«Ένας από τους σταθμούς μας για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια ήταν και τα στρες τεστ στις τράπεζες» υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Πρόσθεσε πως «όλο το στοίχημα ήταν να περάσουν αυτά τα τεστ αντοχής οι τράπεζες… Το δεύτερο είναι ότι πλέον, οι τράπεζες, έτσι όπως είναι θωρακισμένες, μπορούν να αφοσιωθούν στις τραπεζικές τους εργασίες που είναι η προσέλκυση καταθέσεων και η ρευστότητα στην αγορά».

Αναφορικά με την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για τα τεστ αντοχής των τραπεζών είπε: «Δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις τράπεζες και τα στρες τεστ. Τέσσερις ανακοινώσεις εξέδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία για τα μνημόνια, μία για τις εργασιακές σχέσεις, μία για την 28η Οκτωβρίου και μία για το Κομπάνι. Μόνο για να πει χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες δεν έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ… Ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του στους επιχειρηματίες, είπε ότι θα ιδρύσει δυο τρεις τράπεζες. Χθες, αποδείχθηκε πως δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα ούτε να ιδρύεις τράπεζα, ούτε να την κρατάς στα πόδια της».

Σε άλλη ερώτηση για τις πλημμύρες και τις καταγγελίες της Ρένας Δούρου τόνισε πως «υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος με βάση την καταγραφή που έγινε τάχιστα από την Πυροσβεστική. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα το δούμε και μέσα από τους δήμους…

Οι θεσμοί γίνονται σεβαστοί… Η περιφέρεια δοκιμάζεται ως προς την αποτελεσματικότητά της. Τα χρήματα προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τους Έλληνες φορολογούμενους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.