Ειδησεογραφικό site

Βενιζέλος: Δεν χρειάζεται Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

60

 Την εκτίμηση ότι δεν χρειάζεται Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, όπως έχουν ζητήσει με διαφορετική ατζέντα οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει γίνει για σύγκλιση του Συμβουλίου για εθνικά ζητήματα δηλώνοντας με αφορμή και την επικείμενη επίσκεψή του σε Λευκωσία και Κάιρο ότι «δεν υπάρχει κάποιος εθνικός κίνδυνος, δεν υπάρχει κάποια απόφαση για εθνικό θέμα την οποία να καλούμαστε να λάβουμε. Εδώ πρέπει η Τουρκία να πάψει την προσβολή του Διεθνούς Δικαίου και να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Μάλιστα, παρέπεμψε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα λέγοντας ότι θα υπάρξει μία πολύ καλή ενημέρωση «εάν θέλουν και οι αρχηγοί των κομμάτων περαιτέρω ενημέρωση από το ΥΠΕΞ είναι καλοδεχούμενοι -το έχω πει σε όλους- να έρθουν να αποκτήσουν σε βάθος όλη την αναγκαία ενημέρωση, να ξέρουν τι είναι αυτό που γίνεται, να πληροφορηθούν από εμένα τι έχει συμβεί, τι γίνεται, ώστε να είναι μετά ουσιαστικού περιεχομένου οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση στη χώρα. Ας έχουμε λοιπόν ψυχραιμία, ρυθμό και υπευθυνότητα».

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε και στη παρουσία τους την Τρίτη στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, «όπου θα έχουμε μια δημόσια συζήτηση, αλλά και μία συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών. Πιστεύω ότι η δεύτερη φάση, η φάση της δευτερολογίας και των απαντήσεων, θα μας δώσει την ευκαιρία να πούμε και πράγματα που δεν χρειάζονται να λέγονται δημόσια».

Εξάλλου, απέρριψε και το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου για ζητήματα οικονομίας, όπως ζήτησαν οι κ.κ. Τσίπρας και Κουβέλης.

«Δεν βλέπω καμία διάθεση συναίνεσης για τίποτα. Ο ένας ζητάει εκλογές πριν από τη διαπραγμάτευση, ο άλλος δεν αποδέχεται οποιαδήποτε συμφωνία εξ ορισμού. Ας συμφωνήσουμε στα ελάχιστα που είναι εθνική συναίνεση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, σεβασμός του ρυθμιστικού και ενωτικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μαθαίνουμε τι γίνεται έγκυρα από τους αρμόδιους θεσμούς πριν ζητάμε γενική πολιτική συζήτηση για τα πιο λεπτά θέματα, που είναι τα θέματα εξωτερικής πολιτικής» σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, ερωτηθείς για την ΑΟΖ, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι για την ελληνική ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, τα τελευταία χρόνια έχουμε ένα νόμο που δεν είχε η χώρα, το νόμο 4001/2011 για τα απώτερα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, έχουμε κατάθεση του νόμου αυτού στον ΟΗΕ και έχουμε προκήρυξη ερευνών σε οικόπεδα και στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. «Αυτά είναι τα πραγματικά γεγονότα, αυτές είναι οι σημαντικές εξελίξεις».

Τ. Κουίκ: Ζει σε άλλη χώρα

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος σχολίασε ότι «προφανώς ο κ. Βενιζέλος ζει σε άλλη χώρα και δεν αντιλαμβάνεται ούτε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εξαθλιωμένοι Έλληνες και η Ελλάδα, ούτε τι συμβαίνει στη «γειτονιά» μας όσον αφορά τα εθνικά θέματα. Μιλά σαν να είναι υπουργός της Ελβετίας»

Πηγή: naftemporiki.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.