Ειδησεογραφικό site

Αύξηση ιατρικού τουρισμού για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στην Ελλάδα

40

Μεγάλη αύξηση ταξιδιών στην Ελλάδα για ιατρικό τουρισμό, εκ των οποίων το 40% θα αφορούν την αντιμετώπιση της γονιμότητας, αναμένεται μέσα στην προσεχή πενταετία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας.

«Στην έρευνα αυτή, που αφορά τον παγκόσμιο ιατρικό τουρισμό, καταγράφηκαν οι απόψεις 280 κλινικών και νοσοκομείων που παρέχουν υπηρεσίες σε 60 χώρες για την επόμενη πενταετία. Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αναμένεται στην Ελλάδα μεγάλη αύξηση ταξιδίων για ιατρικό τουρισμό, εκ των οποίων το 40% αφορούν στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας» ανέφερε ο χειρουργός-γυναικολόγος αναπαραγωγής Ηλίας Τσάκος, μετά την επιστροφή του από το Fertility Show 2014, μία εκ των μεγαλύτερων παγκόσμιων Εκθέσεων Γονιμότητας, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο.

Το Fertility Show έχει διεθνή απήχηση, συγκεντρώνει περισσότερους από 3.500 επισκέπτες και περιλαμβάνει κλινικές γονιμότητας από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Τσάκο, ο κυριότερος λόγος που οι ξένοι δείχνουν ενδιαφέρον για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας στην Ελλάδα δεν είναι τόσο το χαμηλότερο κόστος όσο τα καλύτερα αποτελέσματα.

«Στις δύο μέρες του Fertility Show, από το περίπτερο της ιδιωτικής Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, της οποίας έχω την ευθύνη, πέρασαν περισσότερα από 1.000 άτομα, από τα οποία τα 580 ζήτησαν ενημέρωση και 120 άτομα τα καταγράψαμε. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ότι γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα η ποιότητα είναι καλή και ότι επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος, για τον οποίο δείχνουν ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Δεύτερος λόγος είναι ότι στην Ελλάδα έχουν προσωπική επαφή με τον γιατρό και τελευταίος λόγος είναι το κόστος, το οποίο πράγματι είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τη Βρετανία και την Αμερική. Στην Ελλάδα, το κόστος είναι 2.000 ευρώ και είναι το μισό από ό,τι στη Βρετανία και το 1/10 του κόστους στην Αμερική» αναφέρει ο κ. Τσάκος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικό και αναγνωρισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά και να καθιερωθεί στον ιατρικό τουρισμό, θέτοντας νέους στρατηγικούς και αναπτυξιακούς στόχους.

«Τα άριστα – εξειδικευμένα ελληνικά ιατρικά κέντρα, σε συνδυασμό με την ιστορία μας και τα τουριστικά μας θέρετρα, μπορούν να απολέσουν μία νέα αναπτυσσόμενη οικονομική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να προσδώσει μεγάλες δυνατότητες ιατρικής – οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης» καταλήγει ο κ. Τσάκος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.