Ειδησεογραφικό site

Από σήμερα οι αιτήσεις για 20.000-22.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

37

Ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα, η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι αιτήσεις θα διαρκέσουν έως τις 8 Αυγούστου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εκπαιδευτικοί ηλικίας 21 ετών και άνω, αρκεί να μην έχουν αρνηθεί διορισμό στο παρελθόν ή έχουν τιμωρηθεί με οριστική παύση από τα καθήκοντά τους.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη που θα προβλέπει διπλάσια μοριοδότηση όσων εκπαιδευτικών επιλέξουν να εργαστούν σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές αλλά και νησιά της χώρας.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εκπαιδευτικοί των κλάδων από ΠΕ01 ως και ΠΕ20, αλλά και οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ32 ΠΕ33 ΠΕ34 ΠΕ40 ΠΕ60 ΠΕ70 ΤΕ01 και ΔΕ01.

Η αίτηση υποβάλλεται σε μια οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ60 και ΠΕ70) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τους υπόλοιπους κλάδους.

Η αίτηση μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους ή και μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου και θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στοιχεία ΑΦΜ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και e-mail, ιθαγένεια κλπ.

Οι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται μόνο σε μία βαθμίδα εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν ως και 30 περιοχές, ενώ όσοι απασχολούνται και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν ως και 60 περιοχές.

Το σημαντικότερο ζήτημα, βέβαια, για τους εκπαιδευτικούς δεν είναι άλλο από το «ξεκλείδωμα» των πινάκων των αναπληρωτών και η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους και μετά τις 30/6/2010, ζήτημα για το οποίο ο υπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα εξετάσει άμεσα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.