Ειδησεογραφικό site

Αλβανικά εθνικιστικά αίσχη σε γήπεδο του Βελιγαδίου – Η… μισή Ελλάδα σε σημαία της… «Μεγάλης Αλβανίας» – Διεκόπη ο αγώνας – Συνελήφθη στα Τίρανα ως υπεύθυνος ο αδελφός του πρωθυπουργού

48

Αεροπλανάκι πέταξε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν, με προσαρτημένη τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας» – Σε αυτήν περιλαμβάνονταν η Ηπειρος, η Δυτική Μακεδονία και η Κέρκυρα – Ο αγώνας διεκόπη οριστικά και το θέμα παραπέμφθηκε στην ΟΥΕΦΑ

Στη σύλληψη του Ολσι Ράμα, αδερφού του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, προχώρησε η σερβική αστυνομία, καθώς τον θεωρεί υπεύθυνο για τα απίστευτα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας στο γήπεδο της Παρτιζάν στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας, η αστυνομία έχει βάσιμες υποψίες ότι ο Ολσι Ράμα προκάλεσε το επεισόδιο. Σημειώνεται ότι ο αγώνας μεταξύ Σερβίας και Αλβανίας διεκόπη στο 41ο λεπτό όταν πάνω από τον αγωνιστικό χώρο πέταξε ένα αεροπλανάκι πάνω από το γήπεδο, φέροντας πάνω του σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας», που περιελάμβανε ακόμα και την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα!

Ο διαιτητής διέκοψε αμέσως τον αγώνα περιμένοντας να πέσει το ιπτάμενο αντικείμενο από το οποίο κρεμόταν λάβαρο στο οποίο απεικονίζονταν ο χάρτης της μεγάλης Αλβανίας.

Μετά από μερικά λεπτά και ενώ άρχισε να πέφτει το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι Σέρβος ποδοσφαιριστής έπιασε το σχοινί που κρεμόταν από το λάβαρο και το κατέβασε με σκοπό να το απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο. Τότε οι Αλβανοί ποδοσφαιριστές έτρεξαν προς το μέρος του και προσπάθησαν να του το πάρουν. Από εκεί ξέσπασε το απόλυτο χάος.

Άρχισαν διαπληκτισμοί ενώ μία ομάδα φιλάθλων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. Κάποιος απ αυτούς γρονθοκόπησε έναν Αλβανό ποδοσφαιριστή και ο διαιτητής ζήτησε από τους παίχτες των δύο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια.

Η αστυνομία έβγαλε όλους τους φιλάθλους από τον αγωνιστικό χώρο, τα πνεύματα ηρέμησαν και οι διαιτητές αποφάσισαν να συνεχιστεί ο αγώνας.

Η αλβανική ομοσπονδία ωστόσο ζήτησε να εκκενωθεί το στάδιο για να επιτρέψει την επιστροφή των ποδοσφαιριστών της.

Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε και έτσι ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και το θέμα παραπέμφθηκε στην ΟΥΕΦΑ.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.