Ειδησεογραφικό site

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή

40

Παναττική στάση εργασίας, από την έναρξη της λειτουργίας των υπηρεσιών έως τις 12.00 το μεσημέρι κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ, καθώς εκείνη την ώρα εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για το νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για αξιολόγηση-λαιμητόμο και και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώρα 9:30 π.μ. (Πανεπιστημίου 47-49).

Στη σχετική της ανακοίνωση, επισημαίνει πως το προηγούμενο διάστημα, με την απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης και «επανελέγχου» των μετατροπών των συμβάσεων, οι εργαζόμενοι αντιστάθηκαν «στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την προώθηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο Τομέα».

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμώντας τις μέχρι τώρα αποφάσεις των Δικαστηρίων και του ΣτΕ που, όπως λέει, κινούνται σε κατεύθυνση δικαίωσης της κυβερνητικής πολιτικής (εφάπαξ, καθαρίστριες, αποφάσεις Δικαστηρίων κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κτλ) διαπιστώνει ότι το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να κάνει ακόμη πιο αισθητή την παρουσία του στη διεκδίκηση του δίκαιου των αγώνων του.

Στο πλαίσιο αυτό συγκαλεί το Γενικό Συμβούλιο της την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου για να αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης της συνομοσπονδίας για την επόμενη κρίσιμη περίοδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.