Ειδησεογραφικό site

Κάθειρξη 12 ετών στον Παπαγεωργόπουλο για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης-«Είναι λάθος κ. πρόεδρε!» είπε ο πρωήν δήμαρχος, που επέστρεψε στη φυλακή

57

Πίσω στη φυλακή επιστρέφουν έπειτα από την απόφαση του δικαστηρίου ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας που μέχρι την τελευταία στιγμή επέμεναν στην αθωότητά τους.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό για διπλή μείωση στην ποινή του Παπαγεωργόπουλου και του επέβαλε 12 χρόνια κάθειρξης για την απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Στον Λεμούσια επέβαλε ποινή 13,5 χρόνων για τις δύο κατηγορίες(απλή συνεργεία, πλαστογραφία) και στον Σαξώνη η ποινή φτάνει τα 22 χρόνια περίπου για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα. Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκαϊτατζή και Γκόλα, επιβλήθηκε η ποινή των 2 και του 1 χρόνου αντίστοιχα.

Οι προτάσεις του εισαγγελέα

Τις προτάσεις του για τις ποινές των κατηγορούμενων για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε λίγο πριν τις 14:00 ο εισαγγελέας. Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρότεινε την ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης για απλή συνέργεια, για τον Μ. Λεμούσια πρότεινε 15 χρόνια για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και 15 μήνες για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία. Για τον Σαξώνη πρότεινε 20 χρόνια για υπεξαίρεση, δύο χρόνια για πλαστογραφία και επτά χρόνια για ξέπλυμα χρήματος. Ακόμη, για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκαϊτατζή και Γκόλα, πρότεινε 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 12:30 ανακοίνωσε την απόφασή του το δικαστήριο για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τον Μ. Λεμούσια, τον Π. Σαξώνη, καθώς και για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Σαξώνη για την υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ένοχους για απλή συνέργεια τον Παπαγεωργόπουλο και τον Λεμούσια, ενώ ένοχους για συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος έκρινε τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, οι οποίοι το πιο πιθανό είναι πως θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το seleo.gr, το άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: «Είναι λάθος κ. πρόεδρε!».

Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, Αλ. Κούγιας, στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με τον Λεμούσια να αντιδρά και να λέει: «Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω» και τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: «Αυτό έχει κριθεί».

«Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ» απάντησε ο Λεμούσιας.

Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου

Ο εισαγγελέας στη δίκη της υπεξαίρεσης του δήμου Θεσσαλονίκης, πρότεινε να μην αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε κανέναν από τους τρεις πρωταγωνιστές της υπεξαίρεσης, ούτε στον Β.Παπαγεωργόπουλο, ούτε στον Μ. Λεμούσια και τέλος ούτε και στον Π. Σαξώνη, ο οποίος όπως είπε ο εισαγγελέας υπεξαιρούσε χρήματα από πριν ακόμα γίνει δήμαρχος ο Β. Παπαγεωργόπουλος. Για τους δύο πρώτους είπε πως το έγκλημα ήταν διαρκές και κατ’εξακολούθηση. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε διαφορετικά. Συγκεκριμένα, στον Β. Παπαγεωργόπουλο αναγνωρίστηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Στον Μ. Λεμούσια αναγνωρίστηκε και πάλι ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ, τέλος, το ίδιο ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε και για τον Π. Σαξώνη κατά πλειοψηφία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.