Ειδησεογραφικό site

Άνω-κάτω η Βουλή για την αξιολόγηση – Ένταση μεταξύ Κυρ. Μητσοτάκη – Θ. Μπαλασόπουλου

44

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο. Κατά την ακρόαση των φορέων για το νομοσχέδιο σχετικά με την “ανοικτή διάθεση εγγράφων” ο υπουργός αναφέρθηκε στους ελέγχους για τα πλαστά πιστοποιητικά και την αξιολόγηση λέγοντας ότι “ο νόμος δεν είναι αλά καρτ” και “νόμος είναι αυτό που ψηφίζεται από τη Βουλή, από την  πλειοψηφία και εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση”.

“Ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τις μετατροπές των συμβάσεων” είπε και υπογράμμισε ότι “μόνο για τις συνέπειες μπορούμε να συζητήσουμε”.

Όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης προκάλεσαν την αντίδραση του Θ. Μπαλασόπουλου.

“Φοβάμαι ότι θα έχουμε μέρες του 1992 όταν ένας άλλος υπουργός θέλησε να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες” απάντησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και αναρωτήθηκε: “Τι νομίζετε, ότι οι εργαζόμενοι στη Νίκαια που παίρνουν 600 ευρώ – δεν παίρνουν τίποτα χιλιάδες ευρώ, όπως νομίζετε – δεν θα αντιδράσουν όταν πάρουν το χαρτάκι με την απόλυση;”.

Ανέφερε ακόμη ότι το ΑΣΕΠ έχει ελέγξει τις συμβάσεις όσων μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου το 2004.

Αν το ΑΣΕΠ παραπλανήθηκε γιατί δεν πήρε φυσικό φάκελο στα χέρια του έχει τη δυνατότητα να γίνει έλεγχος, απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας σχόλια από τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

“Θα παρακαλούσα λιγότερη ειρωνεία από τους φορείς. Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη, εδώ είναι Βουλή”, είπε με ένταση ο Κ. Μητσοτάκης.

Στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης φωνάζοντας: “Φιλοξενούμενος είστε. Αν δεν μπορούν να περάσουν έξω. Τώρα!”.

Νωρίτερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμανε ότι όλοι αναγνώρισαν πως με τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων το 2004 “υπήρξαν παρατυπίες. Αυτό ακριβώς θέλουμε να ελέγξουμε”.

“Στους υπόλοιπους 33.000 που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και δεν μονιμοποιήθηκαν τι λέμε; Υπήρχαν κάποια κορόιδα που δεν μονιμοποιήθηκαν και κάποιοι άλλοι που είχαν τις άκρες και μονιμοποιήθηκαν;”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι “δεν θα υπάρξει εξαίρεση από τον κανόνα”.

“Όπου δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις προφανώς ο εργαζόμενος δεν δικαιούτο να μετατρέψει την σύμβασή τους. Δεν θα δεχθούμε αρνήσεις σ’ αυτόν τον έλεγχο”, επεσήμανε καλώντας τους δημάρχους να συνεργαστούν.

Ο κ. Μπαλασόπουλος από την πλευρά του κατήγγειλε ότι ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ κρύβεται πίσω από τη μαφία των σκουπιδιών, είχε υπεύθυνο ασφαλείας στη χωματερή ένα πρόσωπο που σήμερα δικάζεται για συμμετοχή στη μαφία και τους μπράβους της Δυτικής Αττικής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του έδωσε έναν χρόνο αναστολή, είπε ο Θ. Μπαλασόπουλος προσθέτοντας: “Και κατά τα άλλα αν πιάσουμε τον Κουτσουμπέλη (της ΑΔΕΥΔΥ) ή τον Μπαλασόπουλο να κλέβουν κανά μήλο, θα γίνουμε εγκληματίες του κοινού ποινικού”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.