Ειδησεογραφικό site

Webinar για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού

48

Ψηφιακή συζήτηση – webinar με θέμα «Πολιτισμός και Εκπαίδευση στην Ελληνοαμερικανική Κοινότητα» διοργανώνει η Capital Link την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021. Η συζήτηση γίνεται στο πλαίσιο της ίδρυσης της Εδρας Μιλτιάδη Μαρινάκη για τη Νεοελληνική Γλώσσα και τον Πολιτισμό στο Αμερικανικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και της ανάληψης καθηκόντων του πρώτου καθηγητή Γιώργου Αναγνώστου.

Το συνέδριο, που θα ξεκινήσει στις 19.00 ώρα Ελλάδας, θα τιμήσουν με τη συμμετοχή και την ομιλία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Σημειώνεται πως με στόχο τη συντήρηση της πρόσβασης στην ανώτερη εκπαίδευση για τη νεότερη Ελλάδα στο εξωτερικό η τοπική ελληνική κοινότητα και το Ohio Hellenic Paideia (OHP, Columbus Ohio, USA), με βασικό δωρητή τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν την περίοδο 2015-2020 έναν νέο κύκλο χρηματοδότησης προκειμένου να διασώσουν και να διατηρήσουν εσαεί τη λειτουργία του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο, η λειτουργία ενός μέρους του οποίου ήταν προγραμματισμένο να διακοπεί.

Η Εδρα πήρε το όνομά της από τον πατέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη, τον εκλιπόντα Μιλτιάδη Μαρινάκη, προς τιμήν της μνήμης του, ο οποίος ήταν γνωστός φιλάνθρωπος και ενέπνευσε στον κ. Μαρινάκη την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το καθήκον απέναντι στην ελληνική παράδοση και στον πολιτισμό. Στο webinar θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, και επιφανείς καθηγητές που διδάσκουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια τη μητρική μας γλώσσα και τον πολιτισμό μας, συνεργάζονται στενά με την τοπική ελληνική κοινότητα και εργάζονται για τη διατήρηση και ενδυνάμωση των δεσμών των Ελλήνων της Διασποράς και των αμερικανών φοιτητών με τη χώρα μας

Τα σχόλια είναι κλειστά.