Ειδησεογραφικό site

«Βασιλιάς» στο «Παλατάκι» και πρωταθλητής ο Ολυμπιακός

13

Ένας φοβερός Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον ΠΑΟΚ στο Παλατάκι, επικράτησε με 3-0 και κατέκτησε το 31ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Έχοντας κάνει την επική ανατροπή στο Ρέντη, όταν παρότι έχανε με 2-0 επικράτησε με 3-2, ο Ολυμπιακός πήγε στο Παλατάκι για να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να κατακτήσει τον τίτλο. Οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση, έκαναν ότι ήθελαν τους Θεσσαλονικείς, επικράτησαν με 3-0 (18-25, 16-25, 14-25) και κάνοντας το 3-1 στη σειρά κατέκτησαν το 31ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ παρότι είχε 5.000 κόσμο στο πλευρό του, σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έχασε χωρίς να κοιτάξει τον αντίπαλό του ούτε μια φορά στα μάτια. Ίσως ο χειρότερος φετινός ΠΑΟΚ, που ήταν βέβαια τόσο κακός επειδή και ο αντίπαλός του δεν τον άφησε να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Άνετα το 0-1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ, ένα σετ στο οποίο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το ξεκίνημα. Οι Πειραιώτες με «όπλο» την επίθεση πήραν από νωρίς μια διαφορά την οποία και κράτησαν ως το τέλος. Οι Θεσσαλονικείς στο διάστημα αυτό δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να τους κοντράρουν και το μόνο που έκαναν ήταν να μειώσουν στους 2. Με 65% στην επίθεση όμως η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι δεν γινόταν να χάσει το σετ, το οποίο και κατέκτησε με το άνετο 18-25.

Σαν σε περίπατο ο Ολυμπιακός για το 0-2

Αν λέμε πως στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός έκανε άνετα το 0-1, στο 2ο στο Παλατάκι υπήρξε μόνο μία ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζοντας τα εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Παγένκ τόσο στο σερβίς όσο και στην επίθεση, πήραν μια διαφορά που έφτασε τους 8 πόντους. Μια διαφορά που κράτησαν με άνεση καθώς οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να τους αντιμετωπίσουν και έτσι το 0-2 έγινε ακόμα πιο άνετα από όσο δείχνει το τελικό 16-25

Τα σχόλια είναι κλειστά.