Ειδησεογραφικό site

Τρέμουν στη ΝΔ το… βασιλικό κόμμα του Νικόλαου

1.452

«Ο Κωνσταντίνος μπορεί να έχει πολιτικούς φίλους, όχι όμως δικό του κόμμα» δηλώνει στο ΚΑΡΦΙ ο πρόεδρος της Ένωσης Βασιλοφρόνων Ελλάδος

 

Της Στέλλας Νοβάκη

Φοβού τους βασιλείς και δώρα φέροντες… Αυτή είναι η άποψη που επικρατεί στα δεξιά της Δεξιάς, αλλά και μεταξύ των φιλοβασιλικών ρευμάτων και κομμάτων, στο άκουσμα ότι των σεναρίων που ευρέως πια κυκλοφορούν και τρομοκρατούν, ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ή ένας από τους «διαδόχους» ετοιμάζονται να ιδρύσουν το δικό τους κόμμα.

«Δεν θα περπατήσει το βασιλικό κόμμα. Δεν υπάρχει λόγος και δεν είναι στις προθέσεις της τέως βασιλικής οικογένειας» σπεύδουν να δηλώσουν όσοι ορέγονται τις φιλοβασιλικές «ψήφους» και επιχειρούν να ξορκίσουν με τον τρόπο αυτό οποιαδήποτε πολιτική ανάμειξη του τέως.

Παρ’ ότι ο ίδιος ο Κωνσταντίνος δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει ως μονάρχης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα ή να ενταχθεί σε ένα από τα υπάρχοντα ο γιος του Νικόλαος, οι φωνές που θέλουν να σταματήσουν αυτή τη διάθεση και πρωτοβουλία αυξάνονται.

 

ΤΟ «ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΟΜΜΑ»

 

Ποιος φοβάται τον Κωνσταντίνο; Μα φυσικά όλες εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που δηλώνουν φιλικά αισθήματα απέναντι στον Βασιλιά, διεκδικώντας τους ψηφοφόρους του στην Ελλάδα. Η δεξαμενή των συγκεκριμένων ψήφων μοιράζεται στα κόμματα της Δεξιάς, αν και η ΝΔ είναι αυτή που παραδοσιακά, λόγω της δυναμικής της, κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος της. Η ανατροπή που θα φέρει ένα «βασιλικό κόμμα» σαφώς δεν θα είναι ευχάριστη για την «πεπατημένη» των συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων. Εντείνεται όμως παράλληλα και ο φόβος ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα αποτελέσει εκείνο τον πόλο που ενδεχομένως με περισσότερη ευκολία κάποιοι δεξιοί ψηφοφόροι να εκτιμήσουν ότι τους εκφράζει καλύτερα απ’ ό,τι άλλα κόμματα της Δεξιάς.

Όπως δηλώνει μάλιστα στο ΚΑΡΦΙ κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Βασιλικής Ένωσης Ελλάδος, υπάρχει τέτοιο έντονο ρεύμα στο χώρο των φιλοβασιλικών που «αν γινόταν τώρα δημοψήφισμα για την επιστροφή της βασιλείας στη χώρα, το 80% θα ψήφιζε ναι».

 

 

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ…

 

Αυτό που φαίνεται ωστόσο να ενοχλεί τους βασιλόφρονες της χώρας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κατάφεραν και ενέταξαν όλες τις φιλοβασιλικές οργανώσεις κάτω από έναν κεντρικό βραχίονα, τη Βασιλική Ένωση Ελλάδος, είναι η ταύτιση του Κωνσταντίνου και των παιδιών του με ένα πολιτικό κόμμα ή με κάποιο κόμμα που τα σενάρια θέλουν να δημιουργεί ο Νικόλαος ή ο Παύλος.

Οι βασιλόφρονες της Ελλάδος, μάλιστα, όχι απλώς το αποκλείουν, αλλά δηλώνουν και εξοργισμένοι με τα σενάρια που θέλουν τους γιους του τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνο, Παύλο και Νικόλαο, να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα ή να οργανώνουν σχέδια προκειμένου να ιδρύσουν το δικό τους κόμμα.

«Ο βασιλιάς είναι όλων των Ελλήνων και υπεράνω κομμάτων» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Βασιλοφρόνων Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΚΑΡΦΙ, ξεκαθαρίζει ότι «δεν απαγορεύεται ο βασιλιάς να έχει πολιτικούς φίλους και πολιτικές επαφές. Είναι όμως άδικο και εξοργιστικό να επιχειρούν κάποιοι να τον ταυτίσουν με κόμματα και με πολιτικές παρατάξεις».

 

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

 

Η επάνοδος της τέως βασιλικής οικογένειας στην πολιτική σκηνή της χώρας δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται να προκαλέσει τουλάχιστον… συζητήσεις. Αυτή τη φορά ωστόσο υπάρχει τέτοια κινητικότητα, και από την πλευρά της οικογένειας, αλλά και από τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης, που οι προβληματισμοί δεν μένουν μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.

Είναι γεγονός ωστόσο ότι το ζήτημα του τέως βασιλιά και το ενδεχόμενο της εμπλοκής του στην πολιτική, «γοήτευε» πάντα το κοινό, ενώ πολλές φορές επικοινωνιακά και εντελώς ψηφοθηρικά -δεν υπήρχε άλλος λόγος άλλωστε- κάποια κόμματα το εκμεταλλεύτηκαν.

Όταν η «συζήτηση» άρχισε να αποκτά νέους φίλους και υποστηριχτές λίγο μετά την κρίση στην Ελλάδα, άρχισαν και οι προβληματισμοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι η τέως βασιλική οικογένεια έχει επαφές με εκδότες και επιχειρηματίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δεν είναι επίσης τυχαίο, ότι διεθνή ιδρύματα με παραρτήματά τους σε ολόκληρο τον κόσμο (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική, Αυστραλία και Καναδά), είναι πολύ κοντά στον Κωνσταντίνο.

Κινήσεις οι οποίες μελλοντικά ίσως να διαμορφώσουν άποψη και να τονώσουν το φιλοβασιλικό ρεύμα στην Ελλάδα, «τρομοκρατούν» τον χώρο της Δεξιάς και κάποιοι σπεύδουν να «θωρακίσουν» τα κεκτημένα τους, αλλά και να «εγκλωβίσουν» την όποια φιλοβασιλική δυναμική μπορεί να υπάρξει στη χώρα μας.

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΕΩΣ

 

Εφόσον ο τέως, και μέσα από την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, δεν απέκλεισε το γεγονός ενός κομματικού σχηματισμού, του οποίου θα ηγηθεί ο τέως πρίγκιπας Νικόλαος, είναι πολύ πιθανή η σύγκρουση που θα ακολουθήσει στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς.

Πολλοί μάλιστα παρατηρούν ότι μέχρι στιγμής η απάντηση του Κωνσταντίνου, στο ερώτημα αν θα ηγηθεί πολιτικού σχηματισμού, ήταν ένα ηχηρό «όχι». Αλλά, στην ερώτηση αν θα ηγηθεί αυτού του σχηματισμού ο Νικόλαος, απάντησε: «Ρωτήστε τον Νικόλαο».

Η αλήθεια είναι πάντως, πως όσο και ακραίο και να «ακούγεται» σήμερα η δημιουργία ενός βασιλικού κόμματος στην Ελλάδα, η συζήτηση που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό και η αναπαραγωγή αυτής προκαλεί… εντυπώσεις, αλλά και αντιδράσεις που μαρτυρούν όχι μόνο το πόσο εύθραυστες μπορεί να γίνουν οι πολιτικές ή οι κομματικές ισορροπίες, αλλά και το πόσο κωμικοτραγικά αδύναμες μπορούν να δείξουν απέναντι ακόμη σε «φανταστικούς αντιπάλους»

Τα σχόλια είναι κλειστά.