Ειδησεογραφικό site

Τραμπ: Κόβει 7 τρισ. από την Μέση Ανατολή και τα ρίχνει στην αγορά των ΗΠΑ

56

Το μότο του ήταν «Πρώτα η Αμερική» και να «Κάνουμε Ξανά την Αμερική Μεγάλη». Μετά από έναν χρόνο υπό την ηγεσία του, οι Ηνωμένες Πολιτείες δείχνουν να ανακάμπτουν οικονομικά, να μειώνουν σημαντικά τα ποσοστά ανεργίας και να δημιουργούν καλύτερες συνθήκες στο επενδυτικό τοπίο, την ίδια στιγμή που οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καταγράφουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πετυχημένη -με βάση τους αριθμούς- πολιτική του στο οικονομικό πεδίο, ετοιμάζεται για νέα… κύμα επενδύσεων, αυτή τη φορά με χρήματα που θα επενδύσει το Κράτος, σε έργα υποδομών. Ο Αμερικανός πρόεδρος εκδήλωσε την πρόθεσή του να αποσύρει την οικονομική βοήθεια ή μέρος αυτής, από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ανακατευθύνοντας τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν εντός της αμερικανικής αγοράς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό ένα μήνυμα, με το οποίο χαρακτήρισε «ηλίθια» την τακτική να ξοδεύουν 7 τρισ. δολάρια πόρους στη Μέση Ανατολή, καθώς, όπως ανέφερε, «έφτασε η ώρα να ξεκινήσουν οι επενδύσεις στη χώρα μας».

Με άλλα λόγια, ο Ντόναλντ Τραμπ «δείχνει» στους γερουσιαστές την πηγή που θα εξοικονομηθούν τα χρήματα για την κατασκευή του περίφημου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, καθώς και πόρους για την ανακαίνιση ή την κατασκευή δρόμων, λεωφόρων, λιμανιών και αεροδρομίων, ώστε να καλυφθούν οι ολοένα και περισσότερες ανάγκες της υπερδύναμης.

Η αμερικανική προεδρία έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής με την απόφασή της να περικόψει ένα ικανό ποσοστό από την παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους, ξεκαθαρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά δεν θα δοθούν, έως ότου αποδειχθεί ότι οι ηγέτες των Παλαιστινίων δρουν για την ειρήνη στην περιοχή και όχι για το αντίθετο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.