Ειδησεογραφικό site

Το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση μετά τα αποτελέσματα του α’ γύρου σε περιφέρειες και δήμους.

63

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε χθες ότι το ΠΑΣΟΚ «συνεχίζει τη σταθερά ανοδική του πορεία. Είναι ξεκάθαρα με μεγάλη διαφορά η δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση», για να προσθέσει ότι ο μεγάλος στόχος είναι ένας: «Η παράταξή μας, η δημοκρατική παράταξη, να είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η αξιόπιστη προοδευτική δύναμη που θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τη Νέα Δημοκρατία».

Μάλιστα, ο Ν. Ανδρουλάκης άφησε την μπηχτή του κατά του ανοίγματος που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης για «νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη, που θα μπορεί να κυβερνήσει τον τόπο», λέγοντας:

«Η αγωνία μας είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές η Νέα Δημοκρατία να έχει έναν αξιόπιστο, αξιόμαχο, ισχυρό αντίπαλο. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με σόου. Αυτό θα επιτευχθεί με αγώνα καθημερινό, με πολιτικό πρόγραμμα συγκροτημένο, με θέσεις μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν».

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη, κάνοντας «ταμείο» για τον πρώτο γύρο, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους, λέγοντας πως το κόμμα έδειξε τη δυναμική του.

Στο ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας να αναδείξουν συγκεκριμένες πτυχές των αποτελεσμάτων της Κυριακής, ανέφεραν ως παραδείγματα τους τρεις μεγάλους δήμους, όπου:

Δήμος Πειραιά: Ο Γιάννης Μώραλης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που είχε υποστηριχθεί σταθερά από το κόμμα από το 2014, επανεκλέχθηκε δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή.

Δήμος Αθηναίων: Ο Χάρης Δούκας έκανε την ανατροπή, παρότι ανακοινώθηκε μόλις πριν από ενάμιση μήνα, και πέρασε στον δεύτερο γύρο απέναντι στον Κ. Μπακογιάννη.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο Στέλιος Αγγελούδης, επίσης στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πήγε στον δεύτερο γύρο απέναντι στον νυν δήμαρχο, Κώστα Ζέρβα.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ενημερώνει ότι «μέλη του κόμματος και στελέχη με διαχρονική πορεία στην παράταξη κέρδισαν 72 δήμους ενώ σε τροχιά διεκδίκησης στον δεύτερο γύρο είναι άλλοι 40 δήμοι». Επίσης αναφέρει ότι «στις περισσότερες των περιφερειών το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής υπερκέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γίνεται το σημείο αναφοράς και της ψήφου απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές σε δύο κρίσιμες αναμετρήσεις, στον Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ακόμη αναφέρει ότι «στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα-Θεσ/νικη-Πειραιά, οι αυτοδιοικητικές μας δυνάμεις δίνουν ισχυρό παρών. Ξεχωρίζουμε τις Σέρρες όπου την ανατροπή σε μια καραμανλική περιοχή έκανε η κ. Μητλιάγκα. Μεγάλοι δήμοι όπως Κόρινθος, Μινωα Πεδιάδας, Ρέθυμνο, Χανιά εξέλεξαν ήδη δήμαρχο. Σε τροχιά διεκδίκησης είναι Καβάλα, Κοζάνη, δήμος Ιωαννιτών κλπ. Στο λεκανοπέδιο, Αγία Βαρβάρα, Καλλιθέα εξέλεξαν ήδη δήμαρχο από τις τάξεις της παράταξης, ενώ με αξιώσεις θα δοθεί η μάχη σε Βύρωνα, Ηλιούπολη, Αιγάλεω, Ίλιον, Πετρούπολη, Άγιο Δημήτριο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.