Ειδησεογραφικό site

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ – «Αποχωρεί μετά την κατρακύλα στις εκλογές» λέει το Bloomberg

60
Τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η είδηση της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ με πολλά δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι η αποχώρησή του έρχεται μετά την συντριπτική ήττα του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ορισμένα δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Ελλάδας θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Bloomberg

O πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του είχε εξοργίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ, παραιτήθηκε σήμερα από την ηγεσία του κόμματός του.

Ο Τσίπρας, σχολιάζει το πρακτορείο Bloomberg, ανακοίνωσε την παραίτησή του μετά την κατρακύλα του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, κάτω από το ήδη χαμηλό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου (21 Μαΐου).

«Αποφάσισα να προχωρήσω στην εκλογή νέας ηγεσίας κινώντας άμεσα τις διαδικασίες στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος», όπως δήλωσε .

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε πρωθυπουργός στις αρχές του 2015, υποσχόμενος να απαλλάξει τον ελληνικό λαό από τα μνημόνια που ξεκίνησαν το 2010 εγκαινιάζοντας μια περίοδο αυστηρής λιτότητας.

Σχεδόν το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού δεν μπορούσε να βρει δουλειά στο αποκορύφωμα της δεκαετούς κρίσης χρέους», σχολιάζει το δημοσίευμα του Bloomberg.

bloomberg

Reuters

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε την Πέμπτη από την ηγεσία του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη βαριά ήττα στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, όπως μεταδίδει το Reuters.

reuters

Associated Press

«O ηγέτης του αριστερής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα , Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριπτική εκλογική ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής», αναφέρει το πρακτορείο «Associated Press».

ap

Τα σχόλια είναι κλειστά.