Ειδησεογραφικό site

Στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Α. Σπυρόπουλος -Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις

26

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας που πέρασε από την Κρήτη το Σάββατο, έδωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπυρόπουλος σε δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στην πληγείσα περιοχή της Αγίας Πελαγίας, αφού έστειλε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο άτυχων συμπολιτών μας, στη συνέχεια τόνισε την ανάγκη «άμεσης αποζημίωσης στους πολίτες που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές στις περιουσίες τους», ενώ τόνισε κινήσεις από πλευράς του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, αναφορικά με σχέδιο χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις οι ζημιές.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο συμπολιτών μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους στη φονική αυτή κακοκαιρία. Βλέπουμε γύρω μας μια βιβλική καταστροφή. Πρέπει η πολιτεία άμεσα να αποζημιώσει τους πολίτες που υπέστησαν αυτές τις μεγάλες καταστροφές στις κατοικίες, στις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους.

Σπυρόπουλος: Ερώτηση Ανδρουλάκη προς τη Κομισιόν για σχέδιο χρηματοδότησης, για την αποκατάσταση ζημιών από την ΕΕ
Ήδη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης έχει καταθέσει ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να υπάρξει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα σχέδιο και χρηματοδότηση για άμεση αποκατάσταση αυτών των τεράστιων ζημιών που έγιναν και εδώ αλλά και φυσικά στη Σητεία. Όπως είδαμε και σε προηγούμενες καταστροφές, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις όσον αφορά την χρηματοδότηση που πρέπει να υπάρξει και την αποκατάσταση των ζημιών.

Πιστεύουμε αυτή τη φορά οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις να περιοριστούν. Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι συνεχόμενες φυσικές καταστροφές πρέπει να δημιουργήσουν την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο πρόληψης έτσι ώστε να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές και περιουσίες να καταστρέφονται» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σπυρόπουλος

Τα σχόλια είναι κλειστά.