Ειδησεογραφικό site

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για τη Σύνοδο Κορυφής για το Brexit

35

Θα έχει μια σειρά από συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες που συγκλήθηκε έπειτα από τις εξελίξεις που έφερε για την ΕΕ το βρετανικό δημοψήφισμα.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα έχει μια σειρά από συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς αλλά και την πρόεδρο της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον κ. Σουλτς στις 8 το πρωί και 45 λεπτά αργότερα θα δει την κυρία Γκάμπι Τσίμερ.

Στις 9.15 θα συναντηθεί με τους Συμπροέδρους, κυρία Ρεμπέκα Χαρμς και Φιλίπ Λάμπερτς και την Aντιπρόεδρο κυρία Σκα Κέλερ της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μερικές ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 13.15 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στην προπαρασκευαστική συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Έπειτα από την άφιξη στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το απόγευμα και για την ακρίβεια στις 16.00, θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ενώ από τις 16.45 ως τις 22.00 θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.