Ειδησεογραφικό site

Στάθης Καλύβας κατά αδελφού Τζανακόπουλου: Ασυγχώρητο να απολαμβάνεις προνόμια Οξφόρδης και να δίνεις αγώνα για μπάχαλο

155

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με το Υπουργείο Παιδείας για την λειτουργία των ΑΕΙ και ειδικά για το σχέδιο που αφορά στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των πανεπιστημίων με τη δημιουργία ειδικού σώματος της αστυνομίας που θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τη φύλαξη των πανεπιστημίων.

Την κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει αυτή τη φορά ο …αδελφός του γραμματέα του κόμματος, Αντώνης Τζανακόπουλος, ο οποίος προκάλεσε σάλο στα social media όταν τάχθηκε κατά της δημιουργίας ειδικού σώματος προστασίας στα ελληνικά ΑΕΙ, στη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ως επιχείρημα έφερε, μάλιστα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο ο ίδιος είναι επισκέπτης καθηγητής, το οποίο δεν έχει αστυνομική φύλαξη, όπως έγραψε σε ανάρτησή του, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων:

«Εδώ βλέπετε την αστυνομία του Πανεπιστημίου να περιπολεί στην Οξφόρδη. Α, δεν την βλέπετε; Δεν υπάρχει, γι’ αυτό», έγραψε χαρακτηριστικά και ανήρτησε φωτογραφίες από το μεγαλοπρεπές βρετανικό πανεπιστήμιο, πεντακάθαρο, χωρίς γκράφιτι και σκουπίδια, όπως έχουν τα αντίστοιχα ελληνικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν πολλές και πολλοί επέκριναν τον αδελφό Τζανακόπουλο αφού και η Οξφόρδη διαθέτει σώμα ειδικών φυλάκων που περιπολούν στο πανεπιστήμιο και τηρούν την ασφάλεια του διάσημου ΑΕΙ.

Άλλοι θύμισαν στον κ. Τζανακόπουλο την εγκατάλειψη, τα σκουπίδια και τη βία που κυριαρχεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, καθώς και τις βιοπραγίες εναντίον πρυτάνεων. Ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση και απείλησε, μάλιστα, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με εξώδικο επειδή τον αποκάλεσε «ψεύτη». Ξεκίνησε έτσι μια αντιπαράθεση μέσω αναρτήσεων:

Ο Α. Τζανακόπουλος θα ήθελε Μετωπική με το «Σύστημα»
Ο κ. Τζανακόπουλος σε μια μακροσκελή του ανάρτηση, μετά τη βροχή αναρτήσεων, επιτέθηκε στα ενημερωτικά σάιτ, και έγραψε μεταξύ άλλων:

«Διάφοροι/ες χρήστες/στριες, κυρίως στο Twitter, απαντούσαν με φωτογραφίες από τους φύλακες της Οξφόρδης (που δεν είναι αστυνομικοί, δεν έχουν καμία αρμοδιότητα π.χ. σύλληψης κ.λπ.) και με αποκαλούσαν ψεύτη και διάφορα άλλα όμορφα. Φυσικά σε κάποιους/ες απάντησα με λεπτομέρεια.

Την τουιτεροβροχή αρνητικών σχολίων τη δημοσιοποίησε το protothema.gr, χωρίς φυσικά να δημοσιεύει καμία απάντησή μου, και δίνοντας την εντύπωση ότι λέω ψέματα και με ξεσκέπασαν. Από κοντά και η “Ομάδα Αλήθειας”. Τη σκυτάλη πήραν οι κωμικοί Σίλας Σεραφείμ και Μάνος Βουλαρίνος. Ο τελευταίος, μάλιστα, με αποκάλεσε απατεώνα, χαρακτηρισμό που αναγκάστηκε να αποσύρει ζητώντας συγγνώμη.

Αλλά φυσικά δεν λήγει εκεί: σήμερα έχουμε βροχή δημοσιευμάτων από iefimerida, in.gr, κ.λπ. (ξέρετε πως αναπαράγονται αυτά από διάφορα σάιτ), με ίδιο περιεχόμενο: την αρχική μου ανάρτηση και μόνο τα κακόβουλα σχόλια από κάτω, χωρίς καμία δική μου απάντηση. Και μέσα σε όλα, ο Αδωνις Γεωργιάδης αναπαράγει τουίτ που με αποκαλούν ψεύτη, πράγμα που τον κάλεσα να ανακαλέσει.

Ομως έτσι λειτουργεί το σύστημα αυτό: αν κάποιος/α πει κάτι που τους ενοχλεί και φανεί να έχει απήχηση, θα ρίξουν πάνω του/της ό,τι έχουν. Θα διασύρουν χωρίς απάντηση, και συνεχώς, αφού φυσικά π.χ. εγώ ούτε εκπομπή στο ραδιόφωνο έχω, ούτε πρόσβαση σε εφημερίδες, ούτε τον χρόνο να απαντώ σε κάθε κακόβουλο σχόλιο ή διαστρέβλωση. Η μόνη διέξοδος που έχω, και στο πλαίσιο περιορισμένου χρόνου, είναι στα σόσιαλ. Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί; Δεν ξέρω. Είναι όμως μια συζήτηση που πρέπει κάποια στιγμή να γίνει σοβαρά».

Αντιπαράθεση με τον καθηγητή Οξφόρδης Στάθη Καλύβα
Η τελευταία αντιπαράθεση του κ. Τζανακόπουλου, μέσω Twitter, ήταν με τον Έλληνα ιστορικό και καθηγητή Διακυβέρνησης στην έδρα «Γκλάντστοουν» του κολλεγίου All Souls του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με τρέχουσα έρευνα στις παγκόσμιες τάσεις, στην πολιτική βία και τους εμφύλιους πολέμους, Στάθη Καλύβα.

Έγραψε ο Στάθης Καλύβας:

«Δεν δικαιολογώ αλλά μπορώ να καταλάβω όσους αντιδρούν στις αλλαγές στα ΑΕΙ γιατί δεν έχουν ζήσει κάτι καλύτερο. Είναι όμως εντελώς ασυγχώρητο να απολαμβάνεις τα προνόμια μιας Οξφόρδης και ταυτόχρονα να δίνεις αγώνα για να διαιωνίζεται το μπάχαλο στα ελληνικά πανεπιστήμια».

Και η απάντηση Τζανακόπουλου: «Πράγματι κύριε Καλύβα. Απολαμβάνετε προνόμια. Σταματήστε τον αγώνα να διαιωνίζεται το μπάχαλο στα ελληνικά πανεπιστήμια. Στηρίξτε τη σωστή χρηματοδότηση της έρευνας και της στελέχωσής τους και όχι πανεπιστημιακές αστυνομίες»

Τα σχόλια είναι κλειστά.