Ειδησεογραφικό site

Στα ύψη η αμόλυβδη – Κοντά στα 2 ευρώ η τιμή της στην Αττική

14

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης για χιλιάδες οδηγούς και μάλιστα σε μια εποχή που οι περισσότεροι βρίσκονται σε διακοπές.

Εάν βρεθεί κανείς σε απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας θα δει ότι η τιμή της βενζίνης έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή της βενζίνης πανελλαδικά είναι 1,962 ευρώ το λίτρο.

Η μέση τιμή πώλησης στο νομό Αττικής, (αμόλυβδη 95 οκτ.), ήταν χθες 1,924 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων.

Στην νησιωτική Ελλάδα το ταβάνι στην τιμή της βενζίνης είναι 2,40 ευρώ το λίτρο. Και εκεί είναι πολύ υψηλά τα κόστη όσον αφορά τους θαλάσσιους εφοδιασμούς για τα πρατήρια. Στη Νάξο η τιμή της βενζίνης είναι στα 2,20 ευρώ το λίτρο.

Μεγάλο πρόβλημα σε όσους είναι σε διακοπές

Η τιμή της αμόλυβδης αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο σε όσους οδηγούς βρίσκονται σε διακοπές.

Είναι ενδεικτικό ότι μία οικογένεια για να πάει από την Αθήνα στα Σύβοτα θα πληρώσει 92 ευρώ για καύσιμα και 35 ευρώ για διόδια, σύνολο 127 ευρώ μόνο για να πάει, με το ποσό να διπλασιάζεται και να ανεβαίνει στα 254 ευρώ αν υπολογίσουμε και την επιστροφή στη βάση.

Για να ξεκινήσει μία οικογένεια από την Αθήνα και να φτάσει στην Πύλο στη Μεσσηνία θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ μόνο για βενζίνες και διόδια, ενώ εάν σε αυτό το ταξίδι προσθέσουνε και την επιστροφή, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 140 ευρώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.