Ειδησεογραφικό site

Σε εκλογικό πυρετό το κόμμα του Βαρουφάκη για τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

47

Το αποτέλεσμα της κάλπης περιμένει μετά από μία κοπιαστική προεκλογική περιοδεία ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καθώς το πανευρωπαϊκό κίνημα DiEM25, του οποίου είναι συνιδρυτής, βρίσκεται σε εκλογικό πυρετό αυτές τις μέρες.

Μεταξύ 1-7 Νοεμβρίου τα μέλη της διασυνοριακής κίνησης Ευρωπαίων δημοκρατών ψηφίζουν για τον αν θα πρέπει ο φορέας, που κατά τον πρώην υπουργό, αποτελεί την εναλλακτική στον αυταρχισμό των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατέλθει στις ευρωεκλογές του 2019.

«Το δίλημμα δεν είναι ουτοπία ή ρεαλισμός αλλά ουτοπία ή δυστοπία. Επιλέγουμε την ουτοπία γιατί είναι η μόνη ρεαλιστική λύση». Με το σύνθημα αυτό ο επικεφαλής του Diem25 στην Ελλάδα έδωσε την ιδεολογική κατεύθυνση κατά τη διάρκεια των ομιλιών του σε Πάτρα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Βαρουφάκης υπεραμυνόμενος έως σήμερα την «ανυπακοή», του, όπως αποκαλεί τη στάση του στις δραματικές συνεδριάσεις του Eurogroup το 2015, μετρά την εν Ελλάδι την δυναμική επιρροής και την εκλογική προοπτική της «νέας Φιλικής Εταιρείας των Ευρωπαίων δημοκρατών, που ετοιμάζει τη ρήξη με την ανίερη συμμαχία του Eurogroup, Euroworking Group, του βαθέως κατεστημένου που διαλύει την Ευρώπη».

Η δημιουργία εκλογικού βραχίονα θεωρείται επιβεβλημένη από τα στελέχη του DiEM25 για να προωθήσει τη «Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη» αφού «θα μας επιτρέψει στο να περάσει η εναντίωσή μας με το κατεστημένο σε άλλο επίπεδο- μία ιστορική, πρωτοφανής πανευρωπαϊκή πολιτική δύναμη που θα επιστρέφει τη δύναμη και την εξουσία σε εσάς. Στους ανθρώπους. Στον λαό. Σε όλους εμάς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.