Ειδησεογραφικό site

Πύρινη λαίλαπα «σαρώνει» τη χώρα: Δύο νεκροί στην Μαγνησία, νέο 112 για 6 περιοχές – Δύσκολη νύχτα σε Λαμία, Τιθορέα

31

Μάχη με τις φλόγες για ακόμα μία νύχτα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά τις δεκάδες φωτιές που ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας και τον τραγικό απολογισμό των πολλαπλών πύρινων μετώπων που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε περιοχές της Μαγνησίας, να είναι έως τώρα δύο νεκροί. Οι πυρκαγιές στη Μαγνησία εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία. Εγκατέλειψαν οι εργαζόμενοι τα εργοστάσια στη βιομηχανική ζώνη Βόλου. Νέο μήνυμα 112 για ετοιμότητα σε Γλαφυρά, Κάκκαβο, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λουτζίκα και Κογιάτικα.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο εμφανίζει συνεχώς αναζωπυρώσεις, στην Κέρκυρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ενώ και στη Λαμία να είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά στο βόρειο τμήμα της πόλης. Προς Ελάτεια κατευθύνεται η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα. Στη Μαγνησία και στην ευρύτερη περιοχή από τη 1μμ ξέσπασαν διαφορετικά πύρινα μέτωπα στο Νέο Πλάτανο, στο Βελεστίνο, στο Κρόκιο, στις Μικροθήβες και στο Σέσκλο, καθώς και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού. Οι φλόγες πέρασαν από οικισμούς, εγκλώβισαν ανθρώπους που δεν πρόλαβαν να αποχωρήσουν ή που έμειναν για να προφυλάξουν τις περιουσίες τους και κατέστρεψαν τα πάντα στο διάβα τους.

Απανθρακωμένος βρέθηκε ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος στις Φέρρες Μαγνησίας, όπως και ηλικιωμένη γυναίκα μέσα σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι Μαγνησίας, ενώ ο σύζυγός της εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ένα 24ωρο μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι «σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες και οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης κατοίκων ήταν οργανωμένες και αποτελεσματικές». Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης εργαζομένων από το εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει ήδη να βοηθήσουν για την ασφαλή απομάκρυνση ορισμένων. Στα δύο είναι κομμένο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Στα σημεία που έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ έχουν σταλεί και μηνύματα του 112 που προειδοποιούσαν τους κατοίκους του Βελεστίνου, του Σέσκλου και του Αγίου Γεωργίου Φερών για πυρκαγιά στην περιοχή τους καλώντας τους ταυτόχρονα σε ετοιμότητα. Οι κάτοικοι στις περιοχές Δίμηνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο, καθώς η φωτιά μαίνεται. Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Βελεστίνο είναι πλέον ανεξέλεγκτο και κατευθύνθηκε προς την ΒΙΠΕ. Νωρίτερα είχε εκκενωθεί ο Άγιος Γεώργιος Φερών. Ακόμη και μετά τις 9 το βράδυ, εστάλη 112 για ετοιμότητα στις περιοχές Γλαφυρά, Κάκκαβος, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λουτζίκα και Κογιάτικα

Τα σχόλια είναι κλειστά.