Ειδησεογραφικό site

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

164

Οι δύο ψαράδες, οι οποίοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη. έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή Χαλκίδας που χειρίζεται την υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στα δικαστήρια.
Οι δικηγόροι τους τονίζουν ότι δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση.

«Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι ήταν στο σπίτι τους την ώρα που φέρεται να έχασε την ζωή του ο Βαλυράκης και το σκάφος τους ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Ερέτριας», δήλωσε σχετικά ο συνήγορός τους Δημήτρης Καρβέλης. Η Δέσποινα Λυσιδάκη, επίσης συνήγορος των κατηγορουμένων, δήλωσε ότι «υπάρχει ένας μάρτυρας που τους κατονομάζει και δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν άλλον».

Ο Σήφης Βαλυράκης είχε φύγει με το φουσκωτό του από την Ερέτρια στις 24 Ιανουαρίου 2021 για να κάνει ψαροντούφεκο. Βρέθηκε νεκρός μερικές ώρες αργότερα.

Μάρτυρες είχαν υποστηρίξει ότι είδαν τον Βαλυράκη να διαπληκτίζεται με ψαράδες σε σκάφος που έπλεε κοντά στο δικό του.

Οι κατηγορούμενοι με αίτημά τους έδωσαν για έρευνα τα μηχανήματα στο σκάφος τους, όπως και τα κινητά του τηλέφωνα, με τον δικηγόρο τους να υποστηρίζει ότι δεν βρέθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία.

«Τα στοιχεία μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμα, θα δοθούν στον ανακριτή, έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα, ποιο είναι αυτό το σκάφος, ανήκει σε άλλον, και μάρτυρες που έχουν δώσει στον ανακριτή συμπληρωματικές καταθέσεις, πέραν τις καταθέσεις που είχαν δώσει στο λιμεναρχείο, επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία που έχουμε» αναφέρει ο κ. Δημήτρης Καρβέλης και συνεχίζει:

«Είναι θέμα του ανακριτή να μας βοηθήσει. Να αποδείξουμε ότι το σκάφος αυτό που πλησίασε το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη δεν έχει καμία σχέση με το δικό μας σκάφος», πρόσθεσε

Τα σχόλια είναι κλειστά.