Ειδησεογραφικό site

Προσκλητήριο ενότητας για την Παγκρήτιο Ένωση

182

Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τα τεκταινόμενα της Παγκρητίου Ενώσεως του μεγαλύτερου πολιτιστικού σωματείου της Ελλάδας με 80.000 μέλη δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι βλέποντας την υποβάθμιση και την απαξίωση της αλλά και τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών της Ένωσης.

Ορμώμενοι από μια παγκρητική αγωνιστική διάθεση μια ομάδα που ασχολούμαστε με το πολιτιστικό κίνημα αγωνιούμε και νοιαζόμαστε για την πρόοδο της Ενώσεως, πήραμε την πρωτοβουλία χωρίς κομματικές και προσωπικές ταμπέλες να προσπαθήσουμε με πίστη και αφοσίωση για να σηκώσουμε ξανά ψηλά την σημαία της Παγκρητίου που αποτελεί κοιτίδα του κρητικού πολιτισμού στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Εδώ και 46 χρόνια παρόλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια πολλοί συμπατριώτες μας αγωνίστηκαν με αγάπη και μεράκι και δημιούργησαν το σπίτι των Κρητικών της Αττικής για να κρατάει ενωμένους όλους τους κρητικούς για τις κοινές αξίες και διατηρώντας τις ιστορικές μας παραδόσεις ζωντανές με ήθος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Για αυτό θεωρούμε χρέος μας με σεβασμό στην ιστορία των ιδρυτικών μελών της Ένωσης, να μην αφήσουμε άλλο να συνεχιστεί η υποβάθμιση και η αλλοίωση του κύρους και της αίγλης που είχαν κατακτήσει με πολλές θυσίες και σκληρή δουλειά με κυρίαρχο σκοπό η Παγκρήτιος να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους κρητικούς.

Όλοι εμείς που παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε την ανανέωση και την φρεσκάδα της Ένωσης για να πάψει να είναι μια κλειστή λέσχη κάποιων ομάδων, που την κρατάνε σε ομηρία, εξυπηρετώντας κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.

Δεν μπορούμε άλλο να παραμένουμε παρατηρητές, βλέποντας αναχρονιστικές και διχαστικές νοοτροπίες που μας πληγώνουν και μας πονάνε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί αλλά άμεσα πρέπει να ανοίξει η πόρτα της Παγκρητίου και να δοθεί η δυνατότητα να εγγραφούν νέα μέλη αξιοποιώντας και τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας, Παράλληλα πρέπει να γίνει επιτέλους η εκκαθάριση του παλαιού αρχείου.

Η Ένωση πρέπει να αποκτήσει μια νέα διοίκηση.

•Που θα αγκαλιάσει όλους τους Κρητικούς,

•Που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και απαιτήσεις των Κρητικών με εμπειρία και γνώσεις και ένα άλλο επίπεδο κουλτούρας,

•Που θα υπηρετεί με ανιδιοτέλεια μέσα από ένα πνεύμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού, κάνοντας πράξη τον συγκρητισμό.

Να πραγματοποιούνται ανοιχτές συνεδριάσεις, αξιοποιώντας και την τεχνολογία και να συμμετέχουν οι ενδιαφερόμενοι σε ένα δημοκρατικό και γόνιμο διάλογο, ανταλλάσσοντας θέσεις και απόψεις σε θέματα και προβλήματα που προκύπτουν ώστε με συλλογικότητα να παίρνονται οι αποφάσεις για το συμφέρον της Κρήτης και των Κρητικών.

Με αυτόν τον τρόπο η διοίκηση της Παγκρητίου επιτυγχάνει την ΕΝΟΤΗΤΑ που είναι και το πάγιο αίτημα όλων των συμπατριωτών.

Απαραιτήτως, επιβάλλεται η τροποποίηση του καταστατικού, να γίνει ενιαίο για να απαλλαγούμε από τον κομματισμό και την ομαδοποίηση που διχάζει και τραυματίζει την συσπείρωση των μελών. Την περίοδο που διανύουμε είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακίσουμε το πολιτιστικό κίνημα που είναι και το ζωντανό κύτταρο που υπάρχει και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στο λεκανοπέδιο της Αττικής .

Το καταστατικό πέρα από τις διατάξεις του νόμου πρέπει να προσαρμόζεται στις νέες αντιλήψεις εκσυγχρονισμού και τις απαιτήσεις των καιρών, μεταλαμπαδεύοντας στις νεότερες γενιές τα ιδεώδη και τις αξιακές αρχές του τόπου μας και όλοι μαζί ενωμένοι να αγωνιστούμε επιτέλους να σηκωθεί όρθιος ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ που λέγεται ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΕΝΩΣΗ αποκτώντας έτσι την θέση που της αξίζει στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.

Κώστας Ξυλούρης Επίτιμος Πρόεδρος Της Παγκρητίου Ενώσεως

Τα σχόλια είναι κλειστά.