Ειδησεογραφικό site

Παύλος Φύσσας: 8 χρόνια χρόνια από την δολοφονία του – Μεγάλη πορεία στο Κερατσίνι

59

Με κεντρικό σύνθημα «8 χρόνια. Μην τους φοβάσαι, στον φόβο σου ποντάρουν» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, αφήνοντας λουλούδια στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, στο σημείο δηλαδή όπου δολοφονήθηκε, και ξεκίνησαν την πορεία προς το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Στην πορεία είναι η Μάγδα Φύσσα, όπου νωρίτερα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν τελειώσαμε με το φασισμό.Βάλαμε μια εγκληματική οργάνωση, τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή, αλλά ο φασισμός είναι εκεί έξω και οι ψηφοφόροι επίσης», ενώ προσέθεσε ότι «σήμερα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα, όχι μόνο λόγω της επετείου από τη δολοφονία του παιδιού μας , αλλά γιατί κηδέψαμε τον δικό μας άνθρωπο, τον στυλοβάτη μας, τον Ανδρέα Τζέλλη, κορωνίδα των δικηγόρων που πολέμησαν τη Χρυσή Αυγή». «Ο φασισμός είναι εκεί έξω, ένα κομμάτι του είναι στη φυλακή», κατέληξε η κ. Φύσσα.

Στην κορυφή της πορείας βρίσκονταν γονείς που είδαν τα παιδιά τους να δολοφονούνται. Τα ματωμένα πορτρέτα κρατούν ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, ο γιος του Νίκου Τεμπονέρα, ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο τέλος της πορείας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στο σταθμό του μετρό της Νίκαιας. Εγινε χρήση χημικών με την κατάσταση ωστόσο γρήγορα να εκτονώνεται.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.