Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Πάνω από το 40% των εργαζόμενων δεν μπορούν να πάνε διακοπές

72

Ανακοίνωση σχετικά με έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου και τις αρνητικές πρωτιές που κατέχει η Ελλάδα στα εργασιακά, εξέδωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουλκιώτης τόνισε πως «Η σειρά των αρνητικών δεικτών που βρίσκουν την Ελλάδα σε θέση «κορυφής» δεν έχει τέλος. Αυτή τη φορά «πρωταγωνιστούμε» για την αδυναμία των εργαζομένων να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε διακοπές. Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου για το 2020, η χώρα μας, με 43,4% (αντί 41,3% το 2019), κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων που δεν μπόρεσαν να φύγουν διακοπές για μια εβδομάδα, παρά το ότι εργάζονται, ενώ η κρίση του κόστους ζωής που βιώνουμε φέτος, αναμένεται να αυξάνει περαιτέρω το εν λόγω ποσοστό» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Γιώργος Μουλκιώτης, υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

«Οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι το διάλειμμα από την εργασία και οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια. Αντιθέτως, αποτελούν μέσο διασφάλισης της υγείας και της ευημερίας των εργαζομένων και των οικογενειών τους» αναφέρει ο Γ. Μουλκιώτης και καταλήγει:

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ποιότητα ζωής στους πολίτες
«Η κυβέρνηση έχει ευθύνη να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να απολαμβάνουν την ζωή. Όχι με «επιταγές» και επιδόματα, αλλά στηρίζοντας τους με αποτελεσματικά μέτρα που θα αμβλύνουν την κρίση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων και κυρίως προστατεύοντας και ενισχύοντας τις συλλογικές διαπραγματεύσεις»

Τα σχόλια είναι κλειστά.